Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore!

Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore!

Un articol de: - 24 Noi 2014, 15:00
Adriana Istrate, prima româncă învingătoare într-un ultramaraton de 100 km: A terminat cursa din Antarctica în mai puţin de 24 de ore! Foto: facebook.com/istrate.adriana Sport
Românca Adriana Istrate este singura participantă la ultramaratonul de 100 de kilometri din Antarctica care a reușit să termine cursa în mai puțin de 24 de ore.

Tânăra a terminat cursa Antarctic Ice Marathon cu un timp de 23:49:50, informează site-ul competiției. De altfel, timpul ei este identic cu cel al concurentului care a terminat pe locul 5 proba similară masculină.

În ediţia din acest an au reuşit să termine ultramaratonul în mai puţin de 24 de ore doar şase concurenţi, cinci în proba masculină şi Adriana Istrate în proba feminină.

„Am trăit cea mai frumoasă experiență la Antarctic Ice Marathon. Acum sunt la Punta Arenas unde voi începe recuperarea. Am foarte multe lucruri să vă povestesc, am trăit momente incredibile pe care nu le voi uita niciodată. Abia aștept să vi le împărtășesc pe larg”, a scris atleta pe pagina personală de Facebook.

De meserie consultant bancar, Adriana Istrate a precizat că a început să alerge pentru că vrea să fie un exemplu pentru ceilalți.

"Cel mai mare vis al meu este să devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt conştientă că schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie să vină, în primul rând, din noi înşine. Numai aşa vom trăi într-o altfel de lume. Primul pas major în îndeplinirea acestui vis este să particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea să donez toţi banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer", a scris Adriana pe blogul personal în luna mai.

Românca se pregătește pentru următorul maraton Europa Eco-Trail de Paris, ce va avea loc în martie.