Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport AFAN, poziție fermă în scandalul cu Șumudică, etichetat „țigan-cerșetor" în Turcia: „Cerem postului să adreseze scuze și le recomandăm să-și aleagă mai cu grijă colaboratorii"

AFAN, poziție fermă în scandalul cu Șumudică, etichetat „țigan-cerșetor" în Turcia: „Cerem postului să adreseze scuze și le recomandăm să-și aleagă mai cu grijă colaboratorii"

Un articol de: Andrei Vlad - 12 Ian 2021, 17:10
AFAN, poziție fermă în scandalul cu Șumudică, etichetat „țigan-cerșetor" în Turcia: „Cerem postului să adreseze scuze și le recomandăm să-și aleagă mai cu grijă colaboratorii" Sport

Instituțiile din România se dezmorțesc mai greu, după ce Marius Șumudică a fost victima unui derapaj rasist la un post de televiziune din Turcia. După reacția MTS, la 3 zile de la izbucnirea scandalului, a venit și poziția AFAN.

Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România (ANAF) a sărit în apărarea antrenorului român, etichetat drept „țigan" și „cerșetor" la un post de televiziune din Turcia. 

„Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România condamnă ferm comentariile rasiste si xenofobe la adresa antrenorului român Marius Șumudică care recent și-a încheiat contractul cu Gazișehir Gaziantep FK din Turcia.

Respectăm dreptul la liberă exprimare, însă atitudinea și mesajele comentatorului TV Erman Toroglu au depășit cu mult granițele unor comentarii/opinii decente.

Ne manifestăm surprinderea și dezamăgirea pentru modul în care dl Erman Toroglu a găsit de cuviință să facă aprecieri la adresa lui Marius Șumudica cu atât mai mult cu cât acesta este un fost fotbalist și arbitru.

Nu există nicio justificare pentru termenii și calificativele utilizate de acesta într-o dezbatere televizată la un post de televiziune respectabil așa cum este Aspor.

Cerem postului de televiziune Aspor să adreseze, în numele canalului TV, scuze publice dlui Marius Șumudică și le recomandăm acestora să-și aleagă în viitor mai cu grijă colaboratorii.

De asemenea, cerem o reacție fermă din partea autorităților turce, similară cu cea pe care au avut-o în cazul arbitrului român Sebastian Colțescu, altminteri toate pledoariile antirasiste și antidiscriminare perorate în spațiul public le vom considera a fi fost 'vorbe goale' fără acoperire în respectarea unor principii mult clamate”, se arată pe site-ul oficial al AFAN.

 Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo

Reacția lui Marius Șumudică, după atacurile comentatorului turc

 

Marius Șumudică a preferat o abordare elegantă ca răspuns pentru Toroglu.

„M-a jignit, dar nu vreau să-i răspund. M-a insultat, e treaba dânsului. Părinții mei sunt români, eu sunt român, nu am nimic cu etnia rromă. Nu vreau să-i răspund, nu pot eu să-i fac educație. Nu am nevoie de ajutorul nimănui din țară, nu simt nevoia.

Nu sunt în postura a ce spus acel om, nu vreau să mă apere nimeni. Eu aparțin României și sunt mândru că sunt român. Îmi recunosc greșelile când le fac, dar acum trebuie să vorbim despre fotbal. Cei de aici nu se vor mai întâlni niciodată cu ce am făcut eu!”, a declarat Șumudică pentru Digi Sport.

 

Citeşte mai multe despre:   AFAN,   Marius Sumudica,   fotbal,   MTS