Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică: Decizia, după ce echipele României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 

Andreea Răducan a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică: Decizia, după ce echipele României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 

Un articol de: Redacția B1.ro - 05 Dec 2019, 12:00
Foto: facebook.com/AndreeaRaducanOfficial Sport

Andreea Răducan a anunţat, joi, că demisionează din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică, după ce echipa României a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează Agerpres.

Aceasta a propus, recent, înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) şi Marius Urzică (masculin) pentru că nu au atins obiectivul calificării gimnaștilor români la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. 

„Neîndeplinirea obiectivului, calificarea echipelor la Jocurile Olimpice de la Tokyo, m-a făcut să consider că e nevoie de schimbare, că poate nu sunt omul potrivit la conducerea federaţiei. Sub o formă sau alta o parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluţii. Nu sunt dispusă în continuare să-mi asum ceea ce nu se doreşte a se face în continuare, motiv pentru care am decis după şedinţa Comitetului Executiv să pun punct prezenţei mele în frunte Federaţiei Române de Gimnastică. Voi rămâne în continuare alături de gimnastica românească. Cred că şi din cauza orgoliilor foarte mari ajungem în această situaţie. Am avut discuţii corecte cu antrenorii federali. Dacă nu e timp sau nu există soluţii eu nu pot să continui în acest ritm”, a declarat Andreea Răducan, în cadrul unei conferințe de presă. 

Fosta sportivă a precizat și că ceea ce a lipsit a fost ”o echipă care să înţeleagă şi să fie dornică de schimbare”. 

”Au fost doi ani destul de grei, în care am încercat atât cât am putut să dezvolt proiecte frumoase, să redau entuziasmul echipei din federaţia de gimnastică. Am venit la cârma federaţiei cu mult entuziasm, deşi ştiam că nu va fi uşor. (...) Ca sportivă de performanţă, vrei ca lucrurile să le faci cât mai aproape de perfecţiune. Pe bârnă era mult mai simplu decât să rămân aici ca preşedinte al federaţiei. Ne-am străduit să adunăm bugetul, anul acesta FRG a avut cel mai mare buget. Au fost şi sponsorizări, partea medicală fiind destul de costisitoare. Sportivii şi antrenorii au avut totul la dispoziţie pentru a-şi desfăşura activitatea aşa cum trebuie. Ceea ce mi-a lipsit în mod direct a fost o echipă care să înţeleagă şi să fie dornică de schimbare. Am dorit să facem unele schimbări în ceea ce priveşte colectivele tehnice”, a mai spus aceasta. 

Andreea Răducan a devenit președintă a Federației Române de Gimnastică în august 2017. 

Singurii gimnaști care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi Maria Holbură, la individual compus, şi Marian Drăgulescu, la sărituri.
 

Citeşte mai multe despre:   Andreea Raducan,   Tokyo
 
Loading...