Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Propunere surpriză pentru echipa națională de handbal feminin: Cine este antrenorul care îi va lua locul lui Tomas Ryde

Propunere surpriză pentru echipa națională de handbal feminin: Cine este antrenorul care îi va lua locul lui Tomas Ryde

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Ian 2020, 16:23
Propunere surpriză pentru echipa națională de handbal feminin: Cine este antrenorul care îi va lua locul lui Tomas Ryde foto: Facebook Sport

Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal a decis validarea lui Bogdan Burcea pentru a fi antrenorul naționalei feminine prin înlocuirea lui Tomas Ryde.

Conform Prosport, Burcea, în prezent antrenor la SCM Craiova, a obținut 10 voturi din cele 14 exprimate. Pentru această funcție au mai candidat și Ovidiu Mihăilă (două voturi) și Horațiu Pașca (două voturi).

Acum propunerea Comisiei Tehnice va merge pentru aprobare în Consiliul de Administrație.

Burcea nu întrunește condiția de  licențiat Master Coach, iar varianta care să îi permită să stea totuși pe banca tehnică a României ar fi aceea ca el să poarte ecuson de tip B, iar alături să aibă un antrenor care să dețină licența sau care este cursant în acest moment.

"Sper să ducem România la Olimpiadă şi la Europene. Eu cred că avem şanse să ne calificăm. În primul rând vom avea parte de o Cristina Neagu în formă excepţională. Celelalte fete trebuie motivate şi selecţionate atent, nu trebuie să luăm handbaliste care joacă dur şi primesc eliminări, trebuie să avem jucătoare tehnice, care joacă rapid, fiindcă turneul final este în Muntenegru. Sunt jucătoare care au performat şi care nu au lipsit de la naţională. Vom întâlni cea mai slabă echipă a Muntenegrului din ultimii 15 ani, cel puţin la linia de 9 metri, şi cea mai slabă echipă a Norvegiei din ultimii 25 de ani", a declarat Bogdan Burcea.

Burcea a pregătit de-a lungul timpului echipe precum CS Elpides Drama, Panathlitikos Dramas, CS Craiova, Intercollege Panellinios, Stranda Ítróttarfelag, Hondbóltsfelagið Tjaldur, SCM Craiova și Corona Brașov. A mai fost secund la naționala României în perioada 2012-2015, iar din 2018 este secund la România Under 20.