Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Anunțul așteptat de toți suporterii români: Ministrul Ionuț Stroe a spus ce se va întâmpla cu accesul pe stadioane

Anunțul așteptat de toți suporterii români: Ministrul Ionuț Stroe a spus ce se va întâmpla cu accesul pe stadioane

Un articol de: George Lupu - 23 Sep 2020, 13:26
Anunțul așteptat de toți suporterii români: Ministrul Ionuț Stroe a spus ce se va întâmpla cu accesul pe stadioane Foto: nab.ro Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că după 1 octombrie va fi făcută o analiză la nivel guvernamental în urma căreia se va decide data de la care suporterilor le va fi permis accesul în arenele sportive.

 

Ce spune Ionuț Stroe despre redeschiderea stadioanelor

 

Potrivit ministrului Tineretului și Sportului, accesul pe stadioane nu se va face mai devreme de data de 1 octombrie, după această dată urmând să fie făcută o analiză.

"Nu multe dintre ţările care organizează sporturi în sală au spectatori. După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care îl au aceste recente măsuri de relaxare şi începutul şcolii. Factorul de care depinde prezenţa spectatorilor pe stadioane va fi influenţat de numărul infectărilor. Nu comentez mai mult, nu vreau să avansez scenarii, dar după data de 1 octombrie, urmare a acestei analize, vom decide. În legătură cu handbalul, intenţionăm să creăm cadrul unui sistem de campionat naţional săptămânal, fără să mai stea în izolare, dar prezenţa spectatorilor în săli este deocamdată foarte complicată''.

Ministrul a ținut să precizeze că sporturile care se desfăşoară în aer liber vor avea prioritate în ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor la competiţii.

"Prioritate vor avea sporturile în aer liber pentru că riscul de infectare este mult mai mare în spaţii închise. Cu atât mai mult cu cât vorbim de săli în care se recirculă aerul. Cu siguranţă sporturile în aer liber vor avea prioritate când vorbim de prezenţa spectatorilor. Toate măsurile pe care le-am luat până acum nu sunt pentru a restricţiona, ci pentru a proteja la nivel normativ. Suntem pregătiţi să reluăm prezenţa spectatorilor pe stadioane, va rămâne să alegem momentul când se va întâmpla acest lucru", a declarat Stroe.

El a subliniat că autoritțile poartă  discuţii cu federaţia şi cu liga, urmând să comunice și cu  cluburile. Ministrul a subliniat că  deschiderea stadioanelor trebuie făcută ordonat iar sănătatea suporterilor are prioritate.

“Au existat statistici oficiale, meciuri de Liga Campionilor în urma cărora au fost 40 de decese şi nu vrem să ajungem în niciun caz acolo", a mai spus Ionuţ Stroe.Graniță ÎNCHISĂ! Cine NU va mai putea intra, sub nicio formă!

Citeşte mai multe despre:   Ionut Stroe,   stadioane,   covid-19