Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Ashley Cooper, o legendă a tenisului, a încetat din viață. A fost câștigătorul a opt Grand Slam-uri (VIDEO)

Ashley Cooper, o legendă a tenisului, a încetat din viață. A fost câștigătorul a opt Grand Slam-uri (VIDEO)

Un articol de: Roxana Mirea - 22 Mai 2020, 16:03
Ashley Cooper, o legendă a tenisului, a încetat din viață. A fost câștigătorul a opt Grand Slam-uri (VIDEO) sursa Foto: Wikipedia Sport

Ashley Cooper a încedat din viață la data de 22 mai. Campionul a fost un exemplu pentru o întreagă generație. Acesta a fost un jucător australian legendar de tenis, lider mondial și câștigătorul a opt Grand Slam-uri în cariera sa. De asemenea, Ashley Cooper este unul dintre cei mai apreciați jucători de tenis pe care îi are Australia, iar mulți îi vor simți lipsa odată cu dispariția sa la vîrsta de 83 de ani.

 

Ashley Cooper, un mare campion și jucător de tenis

 

Jucătorul de tenis, Ashley Cooper, a murit la vârsta de 83 de ani, după o lungă bătălie cu boala. Acesta a fost lider mondial în 1957 și a reușit să se impună în carieră la Australian Open, Wimbledon și US Open, potrivit tennis.com.au.

A obținut victorii nenumărate, cucerind în cariera sa 27 de turnee, patru dintre acestea fiind de Grand Slam simplu. Ashley Cooper a fost campion de două ori la Australian Open (1957, 1958) și câte o dată la Wimbledon (1958) și US Open (1958). A fost semifinalist și la Roland Garros de trei ori (1956, 1957, 1958).

De asemenea, jucătorul de tenis și-a mai trecut în CV-ul impresionant alte patru Grand Slam-uri, la dublu, de data aceasta: Australian Open (1958), Roland Garros (1957, 1958) și US Open (1957).

Pe lângă toate acestea, a cucerit trofeul și în Cupa Davis (1957) și a fost introdus în "Hall of Fame-ul" australian în 1987 și în cel mondial în 1991.

Ashley Cooper, o legendă a tenisului, a încetat din viață

Ashley Cooper a renunțat la cariera sa din cauza unei accidentări la spate

 

O accidentare la spate a pus punct carierei profesionale a lui Ashley Cooper. După aceea, acesta s-a întors la Brisbane unde a avut o carieră de afaceri de succes și a servit apoi Tennis Queensland și Tennis Australia ca manager.

În timpul mandatului său, vechile tribunale din Milton au fost demolate și un nou centru de tenis a fost construit pe locul unei centrale abandonate.

„Am continuat să lucrăm și să lucrăm până când am pus totul cap la cap”, a afirmat el.

Profilul său public a crescut și mai mult atunci când s-a căsătorit cu Helen Wood, cea care a câștigat titlul de Miss Australia în 1959. Nunta lor a atras peste trei mii de spectatori dintre care unii s-au cățărat pe mașini încercând să surprindă mai bine cuplul de aur.

Pe parcursul întregii sale vieți, Ashley Cooper a fost premiat pentru rolurile jucate de el, incluzând Ordinul Australiei.

Un pod care oferă vizitatorilor acces la Centrul de tenis Queensland este numit în memoria sa.

„Ashley a fost un uriaș al jocului atât ca jucător strălucit, cât și ca manager de excepție și i se va simți foarte tare lipsa", a declarat Craig Tiley, directorul executiv al Tennis Australia.

Rod Laver s-a folosit de Twitter pentru a-și exprima tristețea.

A fost un campion minunat. Și ce lovitură de backhand avea! Atâtea amintiri frumoase. Rămas-bun, prietenul meu. Gândurile mele sunt alături de soția lui Ashley, Helen, și de familia sa", a declarat Rob Laver.