Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1, după ce Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat. Fotbalistul ar fi fost numit „trădător” de președintele echipei

Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1, după ce Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat. Fotbalistul ar fi fost numit „trădător” de președintele echipei

Un articol de: Vladimir Ionescu - 26 Ian 2021, 10:23
Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1, după ce Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat. Fotbalistul ar fi fost numit „trădător” de președintele echipei foto: Facebook @ Astra Giurgiu Sport

Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1 a României, în contextul în care la ultimul termen al comisiei care anchetează cazurile fotbaliștilor Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto, ce sunt acuzați că ar fi apelat la o terapie interzisă, primul dintre ei a povestit cu lux de amănunte toată procedura efectuată, potrivit GSP.

Alexandru Ioniță a recunoscut că s-a dopat. Astra Giurgiu ar putea fi exclusă din Liga 1

 

Totul a început în luna septembrie, când Agenția Națională Anti-Doping a intrat în posesia unor fotografii postate de o clinică din București, în care fotbaliștii Alexandru Ioniță, Kehinde Fatai și Takayuki Seto au fost surprinși cu perfuziile în venă.

Substanțele respective nu erau interzise de regulamentul Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA), însă este interzisă, totuși, introducerea în venă a unei cantități mai mari de 100 ml în decurs de 12 ore.

Terapie este acceptată doar dacă depășirea limitei este motivată de o scutire de uz terapeutic sau în situațiile când intervențiile de acest gen sunt efectuate în mod legitim în cadrul unui tratament spitalicesc – nu a fost cazul pentru cei trei jucători de la Astra.

În poze se observă atât flaconul cu vitamine și minerale, cât și gramajul inscripționat pe acesta – 100 de ml. La audiere însă, Alexandru Ioniță a recunoscut că a avut parte de două flacoane, efectuate în întregime, la fel ca Fatai și Takayuki. O terapie de acest gen este interzisă și poate fi penalizată dur de WADA.

După ce a aflat că Alexandru Ioniță a pledat vinovat și a recunoscut fapta, oferind detalii chiar și despre colegii săi, președintele echipei Astra Giurgiu, Dani Coman, a reacționat dur la adresa fotbalistului pe care l-ar fi sunat și l-ar fi numit „trădător”. În replică, fotbalistul a explicat că a dorit să își apere cariera și să nu și-o compromită la numai 26 de ani. În plus, spune jucătorul, ar fi existat șanse mari ca ANAD să dicteze sancțiuni și fără poziția sa, pe baza altor probe din dosar.

Următorul termen anunțat de comisia ANAD va avea loc pe 4 februarie, dată la care ar putea veni și verdictul. Foarte probabil, Fatai și Takayuki vor primi câte 4 ani de suspendare, având în vedere că n-au recunoscut și nici măcar nu s-au prezentat la termenele de până acum. Ioniță ar putea scăpa cu o suspendare cuprinsă între 12 și 15 luni. Cei trei sunt deja de patru luni într-o suspendare provizorie, de la finalul lui septembrie 2020.

Citeşte mai multe despre:   Astra Giurgiu,   Liga 1