Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Atleta care a declanșat scandalul ce a dus la eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpide de la Rio rupe tăcerea: Yuliya Stepanova susține că se teme pentru viața sa (VIDEO)

Atleta care a declanșat scandalul ce a dus la eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpide de la Rio rupe tăcerea: Yuliya Stepanova susține că se teme pentru viața sa (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 03 Mai 2017, 18:21
Foto: athleticsweekly.com Sport

Atleta care a costat participarea delegaţiei ruse la Jocurile Olimpice rupe tăcerea. Yuliya Stepanova, cea care a declanșat scandalul legat de programul de dopaj sistematic din atletismul rus, susține că se teme acum pentru viața sa, informează B1 TV. 

Viaţa s-a schimbat pentru Yuliya în momentul în care l-a cunoscut pe Vitaly Stepanov, cel care avea ulterior să îi devină soţ. Bărbatul lucra la agenţia naţională anti-doping şi după ce a aflat adevărul despre programul de dopaj în care era implicată şi aleasa inimii lui, a convins-o ca împreună să spună povestea cutremurătoare. Yuliya a subliniat că toţi atleţii se dopau şi toată lumea ştia asta, dar antrenorii şi medicii ţineau adevărul ascuns.

Atleta care a declanșat scandalul ce a dus la eliminarea Rusiei de la Jocurile Olimpide de la Rio rupe tăcerea: Yuliya Stepanova susține că se teme pentru viața sa

Dacă întâmpinaţi probleme pe Google Chrome cu vizionarea materialelor VIDEO, daţi CLICK pe linkul acesta şi vedeţi ce paşi trebuie să urmaţi pentru a remedia problema!

Împreună cu soţul ei, Yuliya a scris mai multe scrisori către Agenţia Mondială Anti-Doping în care au descris ce se întâmpla în Rusia fără a primi răspunsuri.

Văzând acestea, atleta a decis să înregistreze în secret discuţiile pe care le avea cu alţi atleţi, antrenori şi medici, înregistrări ce au fost apoi făcute publice într-un documentar german. Acestea au deschis poarta către imensul scandal de dopaj ce a culminat cu excluderea atleţilor din delegaţia Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016.

După ce Stepanova şi-a ispăşit pedeapsa, Comitetul Olimpic Internaţional a decis să îi ofere acesteia dreptul de acum încolo de a participa la competiţiile atletice sub egida sa. Atleta continuă acum antrenamentele în Statele Unite, ţară unde a obţinut azil. Cu toate acestea, Yuliya şi soţul ei se tem constant că ar putea fi victime ale unui atac în orice moment.
 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Jocurile Olimpice,   dopaj
 
 
Loading...