Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport "Au primit tot ce au cerut": Reacția oficialilor din Comitetul Olimpic și a Federației de Natație după acuzațiile antrenorilor

"Au primit tot ce au cerut": Reacția oficialilor din Comitetul Olimpic și a Federației de Natație după acuzațiile antrenorilor

Un articol de: - 10 Aug 2016, 19:00
"Au primit tot ce au cerut": Reacția oficialilor din Comitetul Olimpic și a Federației de Natație după acuzațiile antrenorilor Foto:europafm.ro Sport

Secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, și președinta Federației Române de Natație, Camelia Potec, au reacționat în legătură cu acuzațiile făcute de antrenorii înotătorului Robert Glință.

Antrenorii lotului de natație au acuzat că COSR a cheltuit discreționar banii și că indemnizațiile nu au fost livrate la timp. (Detalii AICI)

"Nu vreau să polemizez cu antrenorii și cu sportivii”, spune Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, potrivit tolo.ro. "E un principiu al meu, de la care nu abdic nici măcar în aceste zile încordate pentru delegația noastră aici, la Rio. Dar vreau ca, în numele COSR, să fac cîteva precizări” continuă acesta.

"Nu e adevărat ceea ce spun antrenorii de la natație în privința eficienței burselor olimpice pentru tineret. Procentul celor care ajung în lotul mare nu e nicidecum 6%. Mai mult de 60% dintre cei care sînt la Rio au fost bursieri olimpici” a vrut să clarifice situația oficialul COSR.

Ioan Dobrescu a confirmat informația că înotătorul Robert Glință a primit abia în februarie 2016 indemnizația de 1.500 de lei, dar a precizat că acesta a mai primit înainte 1.000 de lei drept bursă ca tânăr olimpic.

La rândul ei, Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație, a reacționat la acuzele antrenorilor, ea fiind chiar mai dură în declarații decât oficialul COSR.

„Îmi pare însă rău că apar astfel de declarații în timpul desfășurării competiției. Niciunuia dintre cei prezenți la Rio nu le-a lipsit absolut nimic atât pe perioada pregătirii calificării, cât și după. Au primit tot ce au cerut: cantonamente în străinătate, deplasări cu avionul chiar și în țară pentru toți, masor, doctor, psiholog, masă, cazare, echipament” a precizat fosta mare înotătoare.

Camelia Potec a făcut un apel la unitatea în rândul oamenilor din sport. "Îmi pare rău că oamenii din sport nu sunt uniți pentru a schimba o legislație care nu ne avantajează și începem să aruncăm cu noroi în aceste momente dificile prin care trece sportul românesc” a fost apelul ei.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   sport,   Jocurile Olimpice