Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Jucătorii din Liga 1 au voie să joace la pariuri: Care este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a nu risca sancțiuni

Jucătorii din Liga 1 au voie să joace la pariuri: Care este singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a nu risca sancțiuni

Un articol de: Sebastian Pricop - 05 Dec 2019, 11:44
Foto: Pixabay Sport

Fenomenul pariurilor sportive este unul care a căpătat mare amploare la nivel global, iar sportivii de performanță nu au scăpat de acest flagel. De altfel, FRF tocmai ce a dat cea mai aspră sancțiune și l-a suspendat din activitate pentru 2 ani pe fotbalistul Mihai Voduț după ce acesta a fost dat de fosta iubită că juca chiar pe meciurile formației sale.

Doar că fotbaliștii au dreptul să joace la pariuri sportive, cu condiția ca niciodata să nu parieze pe meciuri de fotbal.

"Am avut discuții cu cei care au biroul aici, deasupra noastră, e vorba despre asociația caselor de pariuri. Am participat împreună la acțiuni, am mers la echipe, am stat de vorbă cu jucătorii. I-am sfătuit și le transmit și acum să nu parieze pe fotbal! S-au înăsprit controalele, lumea e tot mai atentă. Dacă tot sunt pariori și le place - că sunt unii care au acest viciu -, să parieze pe oricare sport, în afară de fotbal", a transmis Emilian Hulubei, președintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România, pentru GSP.

Acesta le-a recomandat să își creeze conturi online pentru a fi foarte ușor de demonstrat că nu au încălcat regulile.

"Da, pot să parieze pe alte sporturi. Sfatul meu e să-și facă online conturi, sunt o grămadă de case care permit așa ceva, și atunci în istoricul pariurilor va putea fi verificat oricând dacă au pariat pe fotbal sau nu. Doar pe fotbal le este interzis. Și nu e vorba numai despre trucarea meciurilor. Un jucător e prieten cu Răzvan Marin, să zicem, și află că Ajax va merge la un meci din Champions League fără cinci titulari. Deja e o informație importantă, pe care un parior obișnuit nu o are", a mai arătat oficialul.
 

 
Loading...