Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Avocatul arbitrului Sebastian Colțescu garantează: „Apărarea noastră va fi totală. 100% va decurge totul bine"

Avocatul arbitrului Sebastian Colțescu garantează: „Apărarea noastră va fi totală. 100% va decurge totul bine"

Un articol de: Andrei Vlad - 14 Dec 2020, 19:24
Avocatul arbitrului Sebastian Colțescu garantează: „Apărarea noastră va fi totală. 100% va decurge totul bine" Sport

Sebastian Colțescu (43 de ani) este pregătit să se apere în scandalul de rasism. Arbitrul român a apelat la serviciile unui avocat spaniol, Josep Vandellos, cu experiență în lumea sportului. 

Avocatul lui Colțescu trebuie să-i convingă pe cei de la UEFA că apelativul „ăla negru", utilizat de arbitru pentru a-l identifica pe Pierre Webo nu are conotații rasiste. Vandellos a oferit o primă reacție pe marginea acestui subiect. 

„Da, eu am avut această inițiativă. Cred că e un caz care merită tot efortul. E un caz important, cu un impact foarte mare. Cel puțin în spațiul public eu nu știu să fi existat așa ceva. E fără precedent. Și mai cred ceva: Evident, că arbitrul Colțescu nu este vinovat. Cred profund că nu e vinovat", a declarat Vandellos pentru GSP.ro. 

 

Avocatul lui Sebastian Colțescu în scandalul de rasism: „Am convingerea că stăm bine și că nu se impune niciun fel de sancțiune în acest caz"

 

În prezent, UEFA nu a luat nicio decizie cu privire la Sebastian Colțescu și nici nu a deschis încă o anchetă disciplinară, a menționat avocatul. În schimb, spaniolul este pregătit de orice și este să joace „all in". În opinia sa, totul va decurge bine pentru arbitru. 

„Apărarea noastră va fi totală. Și vă mai spun ceva, am convingerea că stăm bine și că nu se impune niciun fel de sancțiune în acest caz. Poate că sună a clișeu, mai ales când o spune avocatul celui acuzat, dar la nivel personal sunt convins sută la sută că totul va merge bine", a mai transmis avocatul. 

Vandellos s-a dedicat în ultimul deceniu în reprezentarea sportivilor, cluburilor, antrenorilor, asociațiilor naționale, agenților, în fața diferitelor organe de soluționare a litigiilor, precum TAS. 

Spaniolul a locuit 11 ani în România, până în 2016, dar a revenit în țara de origine. De-a lungul timpului l-a reprezentat pe Lopez Caro, Petrolul Ploiești și naționala României. A stat în casă cu un coif vechi de 2500 ani, găsit în Siret. Apoi, mascaţii i-au bătut la uşă şi i-au spus ce e coiful, de fapt. A "îngheţat" !

 

Citeşte mai multe despre:   Sebastian Coltescu,   Josep Vandellos