Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Bărbaţii adevăraţi îşi poartă singuri luptele! AFAN îl ACUZĂ pe Prunea că foloseşte sindicatul fotbaliştilor în disputele personale

Bărbaţii adevăraţi îşi poartă singuri luptele! AFAN îl ACUZĂ pe Prunea că foloseşte sindicatul fotbaliştilor în disputele personale

Un articol de: - 19 Iun 2017, 20:00
Bărbaţii adevăraţi îşi poartă singuri luptele! AFAN îl ACUZĂ pe Prunea că foloseşte sindicatul fotbaliştilor în disputele personale Sport

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN) îl acuză, într-un comunicat, pe fostul preşedinte al CSM Politehnica Iaşi Florin Prunea că încearcă să folosească sindicatul fotbaliştilor în luptele sale cu autorităţile locale din Iaşi care finanţează clubul.

"Citim, cu surprindere, în presa de specialitate, despre o tentativă a unui (încă) preşedinte de club de fotbal de a implica – forţat – AFAN – într-un război care nu îi aparţine, război deschis, din câte ne dăm seamă, chiar de către respectivul preşedinte ca ripostă la faptul că nu mai găseşte înţelegere pentru prelungirea contractului său extrem de profitabil.

Precizăm încă de la început faptul că Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România – AFAN –  refuză să fie folosită că instrument de presiune şi se delimitează ferm de uzate de către dl. Florian Prunea în lupta acestuia cu conducerea clubului.

Ne amuză teribil faptul că dl. Florian Prunea pune la îndoială existenţa sindicatului fotbaliştilor, sindicat care, precizăm pentru liniştea dumnealui, a fost, este şi va fi în slujba jucătorilor în permanenţă. Aşa cum a consiliat şi sprijinit jucătorii CSM Politehnica Iaşi (fostă Asociaţia CSMS Iaşi) pe durata întregii a d-lui preşedinte, atunci când jucătorii erau neplătiţi şi şicanaţi, dovadă stând faptul că AFAN a câştigat TOATE memoriile deschise împotrivă clubului din Iaşi, respectiv dosarele jucătorilor Aldea Aurelian, Daniel Orac, Florea Laurenţiu, Popă Cătălin, Marjanovic Rodoljub, Patulea Adrian, Curiliuc Cătălin, Calugaru Marius, Enescu Andrei, Grecu Nicuşor sau Nuno Viveiros.

Trecând peste ipocrizia situaţiei ( – în fapt, exact modus operandi al d-lui Florian Prunea cât timp a fost preşedinte) – îl asigurăm pe acesta că jucătorii de la Iaşi au ţinut în permanenţă legătura cu noi în ultimele zile şi au primit consiliere pentru toate documentele semnate cu clubul, obţinând posibilitatea să se antreneze cu alte echipe până la finalul lunii, rezilierea contractelor celor care au dorit lucrul acesta – fără diminuarea drepturilor financiare sau chiar prelungirea contractelor în unele cazuri.

Pentru acest lucru, solicităm d-lui Florian Prunea să oprească tentativa de a folosi AFAN că instrument de presiune în luptele personale, cât, mai ales, folosirea jucătorilor în acest scop. Bărbaţii adevăraţi îşi poartă singuri luptele", se arată în comunicatul citat.

Poli Iaşi a renunţat la majoritatea jucătorilor din lot după ce a încheiat, la începutul acestei luni, un parteneriat cu firma Fotbal Hebdo, reprezentată de Arcadie Zaporojanu, impresar şi om de afaceri.

 Antrenorul Eugen Neagoe, sub conducera căruia echipa nu a pierdut niciun meci în play-out, sezonul trecut, a refuzat rezilierea contractului pe cale amiabilă, iar Comitetul Director al clubului CSM Poli Iaşi a luat decizia ca acesta să fie demis din funcţia de antrenor principal. El a fost înlocuit cu Flavius Stoican.

Şi contractul preşedintelui Florin Prunea a fost reziliat. Prunea i-a acuzat pe finanţatorii clubului, reprezentanţii Primăriei Iaşi, că încearcă să le rezilieze contracte jucătorilor fără să le achite toate drepturile salariale.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Luni, Florin Prunea l-a acuzat, la Digi Sport, pe primarul Iaşiului, Mihai Chirica, de faptul că nu a virat salariile către jucători, deşi la începutul lunii aprilie promitea că va face acest lucru. „Un om care să mintă mai mult dect primarul Iaşiului nu am mai întâlnit în viaţa mea. A promis că imediat va vira salariile către jucători, nu a virat niciunul. Sunt restanţe foarte mari, restanţe la chirii. Eu am făcut tot ceea ce a depinde de mine să terminăm campionatul cu capul sus. Normal ca echipa să intre la datorii dacă se opreşte finanţarea şi din partea principalului finanţator s-au plătit doar 500.000 de euro. Datoriile la data când a apărut acest băiat Ambrozie, o flaşnetă a lui Burleanu, erau de 300.000 de euro - 400.000 de euro”, a afirmat Prunea.

Prunea a mai spus că a fost prezent la reunirea echipei ieşene, în weekend, încă i-a lăsat un gust amar ce s-a întâmplat acolo. „Incredibil ce era acolo. Jucătorii fără echipamente, fără vestiare. E în renovare, e în foarte mare renovare. Şi echipamentul e în renovare”, a adăugat el, ironic.

Jucătorii Branko Grahovac, Alessandro Caparco, Ionuţ Voicu, Vasile Gheorghe, Gabriel Bosoi şi Cătălin Ştefănescu au semnat documentele prin care se despart, în condiţii amiabile, de clubul Poli Iaşi, a anunţat, tot luni, gruparea moldoveană.

 

 

Citeşte mai multe despre:   meci de fotbal live,   Stiri Iasi