Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Blater declară război blaturilor. FIFA și Interpol se coalizează împotriva mafiei pariurilor

Blater declară război blaturilor. FIFA și Interpol se coalizează împotriva mafiei pariurilor

Un articol de: - 09 Mai 2011, 21:55
Blater declară război blaturilor. FIFA și Interpol se coalizează împotriva mafiei pariurilor Foto: rte.ie Sport

Luni, FiFA și Interpol au semnat un document care prefigurează o luptă comună împotriva mafiei Asiatice a pariurilor. Potrivit acordului, semnat pe 10 ani, Interpol va primi în jur de 3,5 milioane de euro de la FIFA în primi doi ani ai înțelegerii, urmând ca în ultimii ani să primească căte 1,3 milioane de euro ca finanțare a eforturilor de eradicare a mafiei pariurilor ilegale, despre care Președintele FIFA, Sepp Blater, a spus că a afectat grav credibilitatea FIFA, anunță rte.ie.

Blater a declarat despre fenomen: „Blaturile lovesc fundamentul sportului. Suntem dedicați să facem orice tot ce ne stă în puteri să combatem această amenințare. Trebuie să punem capăt acestor activități. Fanii nu vor mai merge la meciuri dacă stiu că sunt aranjate și dacă acest lucru se va întâmpla toate lucrurile pentru care a fost creată FIFA nu vor mai însemna nimic”, a spus Blater.

Comisarul Friedhelm Althans, din Germania, specializat în investigația meciurilor trucate, a făcut o scurtă prezentare a fenomenului așa cum se manifestă el în Europa. “Sunt aproximativ 300 de meciuri, disputate în 20 de țări, unde avem bănuieli că au existat manipulări ale rezultatelor. Meciurile despre care discutăm sunt în principal disputate în ligile inferioare dar se merge până la echipele naționale, Champions League și Europa League. Banii primiți de jucători ajung până la sume de 1,7 milioane de euro, dar nu stim cât de mulți bani au fost dați în afara cazurilor de care ne ocupăm”, a declarat acesta.

Un alt oficial al Interpol Ronald Noble a declarat: „În timpul Cupei Mondiale din 2010, am organizat o operațiune în Malaezia, China, Singapore și Tailanda, în timpul operațiuniii care a durat o lună, au fost făcute 5.000 de arestări și mai mult de 26 de milioane de dolari numerar au fost confiscate și case de pariuri ilegale care organizau pariuri în valoare de peste 2 miliarde de dolari au fost închise”.

Citeşte mai multe despre:   Asia,   FIFA,   interpol,   meciuri,   meci de fotbal live