Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Canada, prima țară care se retrage de la JO 2020. Organizatorii încă ezită să amâne Olimpiada de la Tokyo, în ciuda pandemiei de COVID-19

Canada, prima țară care se retrage de la JO 2020. Organizatorii încă ezită să amâne Olimpiada de la Tokyo, în ciuda pandemiei de COVID-19

Un articol de: Vladimir Ionescu - 23 Mar 2020, 09:05
Sport

Canada a devenit prima țară ce va boicota Jocurile Olimpice de la Tokyo pe fondul pandemiei de COVID-19, în timp ce Australia a transmis lotului său să se pregătească pentru mutarea concursului în 2021, iar Japonia și Comitetul Olimpic Internațional au dat în premieră semne că sunt gata să amâne competiția, relatează Reuters.

Cum inițial organizatorii au insistat ca jocurile să se desfășoare în iulie, după programul stabilit, opoziția față de această idee a devenit tot mai mare. O serie de comitete omplice naționale, precum și câteva departamente sportive din SUA și Marea Britanie au cerut amânarea competiției din capitala Japoniei.

Cu toate acestea, structura relevantă din Canada a fost prima care a anunțat că nu își va trimite sportivii la Olimpiada din 2020 dacă aceasta va avea loc în această vară.

Astfel, sub o presiune tot mai puternică, guvernul nipon și Comitetul Olimpic Internațional au indicat o ușoară schimbare de poziție duminică și luni.

În orice caz, Martin Richard, director de comunicare la Comitetul Paralimpic Canadian, a explicat că „Țara frunzei de arțar” a așteptat o decizie din partea oficialilor internaționali duminică, dar cum aceasta nu a mai venit, Canada a decis să se retragă.

„Lumea se confruntă cu o criză, iar acest lucru este mai important decât orice eveniment sportiv. Am decis că acesta este lucrul corect de făcut”, a spus Richard, la Ottawa.

El a subliniat că, în ceea ce-i privește pe sportivii paralimpici, o bună parte dintre ei au boli asociate, ceea ce-i expune și mai tare îmbolnăvirii cu COVID-19.

„Am simțit că nu este etic să îi punem într-o astfel de poziție”, mai spune el.

La nivel global, peste 14.600 de oameni au decedat după ce au contractat noul coronavirus.

Citeşte mai multe despre:   Canada,   Jocurile Olimpice