Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Cătălina Ponor se retrage împăcată: ”Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus”

Cătălina Ponor se retrage împăcată: ”Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus”

Un articol de: - 08 Aug 2012, 11:27
Cătălina Ponor se retrage împăcată: ”Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus” Foto: gsp.ro Sport

Cătălina Ponor se retrage din gimnastică după o evoluție admirabilă la ediia din 2012 a Jocurilor Olimpice și cu un palmares rearcabil mai ales pentru cele trei medalii de aur de la Olimpiadele la care a participat.

"Mă retrag fără regrete. Am muncit fiecare secundă pentru echipă, am muncit fiecare secundă pentru mine, am muncit fiecare secundă pentru toată lumea. Am fost deja campioană olimpică şi voi părăsi gimnastica cu fruntea sus. Le mulţumesc tuturor pentru susţinere şi îmi pare rău că i-am dezamăgit", a spus Ponor pentru site-ul oficial al organizatorilor JO de la Londra.

Gimnasta a trecut marți prin cea mai grea zi de la JO-2012. După marea dezamăgire după evoluția de la bârnă, când i-a fost luată medalia de bronz, Cătălina a reușit să se mobilize excelent pentru evoluția de la sol, unde a luat argintul, medalie pe care a primit-o totuși, cu un zâbet amar.

Ponor a mărturisit ulterior că este posibil să-și continue careiera ca antrenor.

"Acum vreau o vacanţă, să-mi relaxez mintea. Apoi, voi încerca să fac ceva, cum ar fi să devin antrenoare", a spus ea.

Potrivit Mediafax, sportive a cunoscut apogeul carierei în 2004, cu trei medalii olimpice de aur la JO de la Atena, pe echipe, la bârnă şi la sol. Cătălina deșine numeroase medalii la Europene şi Mondiale (zece la Europene și cinci la Mondiale). Între 2007 şi 2011 gimnasta s-a retras din cauza unor probleme medicale, dar a revenit la lot, sub conducerea cuplului Bellu-Bitang. Anul 2012 a fost excelent pentru ea, cu aur european pe echipe, aur la bârnă şi argint la sol, dar și cu cele două medalii, de bronză și de argint de la JO.

Logodită cu un portorican

 Contrar zvonurilor care au apărut în presă în ultima săptămână, Cătălina nu are o relație cu șeful unui club de baschet din Ploiești.

“S-au scris numai prostii, cum că aş fi combinată cu nu ştiu ce oficial al unei echipe de baschet… Aiurea…Sunt cu altcineva, un gimnast. Este un bărbat la care ţin foarte mult. Am o relaţie serioasă şi, da, după Olimpiadă ne vom logodi!”  a spus ea pentru Libertatea.

Vestea fost confirmată de mama sportivei care a mărturisti și că evenimentul va avea loc la Constanța.

El se numeşte Tommy Ramos, este din Puerto Rico şi este singurul gimnast din ţara lui participant la Olimpiadă, în competiția de inele.

Cei doi s-au cunoscut în sala de gimnastică, la un concurs internaţional, şi s-au plăcut din prima clipă. Se apre că au petrecut mult timp împreună și la pregătirile pentru JO, deoarece lotul portorican s-a pregătiti la Izvorani.


Citeşte mai multe despre:   Catalina Ponor,   retragere,   Jocurile Olimpice,   antrenor,   medalii