Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Caz de dopaj SECRET dezvăluit! Cine este SPORTIVUL testat pozitiv cu COCAINĂ (FOTO)

Caz de dopaj SECRET dezvăluit! Cine este SPORTIVUL testat pozitiv cu COCAINĂ (FOTO)

Un articol de: - 24 Iun 2017, 21:38
Caz de dopaj SECRET dezvăluit! Cine este SPORTIVUL testat pozitiv cu COCAINĂ (FOTO) Foto: Libertatea Sport

În 2013, a fost trimisă o probă de UEFA pentru a fi analizată la Laboratorul Doping de la București. Aici s-a descoperit că un fotbalist a fost dopat cu cocaină. Testul a fost efectuat la finalul unui meci internațional. Agenția națională, UEFA și Agenția mondială refuză azi să dezvăluie identitatea jucătorului, potrivit gsp.ro

Șeful Laboratorului de Control Doping de la București, Valentin Pop a vorbit într-un amplu interviu despre cel mai mare dosar de dopaj din istoria sportului românesc, care a implicat lotul olimpic masculin de kaiac. În acest context Pop a introdus în discuție un misterios caz din fotbal, detectat de laborator în toamna lui 2013.

ANAD, Agenția de la București îi dă dreptate lui Pop:

„Da, în perioada la care faceți referire Laboratorul de Control Doping a semnalat o probă pozitivă la disciplina fotbal. Nu vă putem preciza numele sportivului în cauză. Vă putem însă preciza faptul că LCD efectuează analize la comanda mai multor clienți, nu doar pentru ANAD. De exemplu, analizează probe la solicitarea UEFA sau a altor organizații internaționale, însă numele sportivului a cărui probă este supusă analizei nu este cunoscut nici de către LCD, nici de către ANAD”, au declarat oficiali ai Agenției ANAD.

Nimeni nu poate să dezvăluie identitatea fotbalistului testat pozitiv cu cocaină la București.

 „Nu comentăm pe cazuri specifice din rațiuni de confidențialitate, dar procedura standard este că testele rezultatelor doping ale laboratoarelor acreditate WADA sunt trimise la WADA și la federația aparținătoare. WADA este apoi responsabilă să urmărească dacă o decizie este luată în acord cu codul WADA pentru fiecare caz pozitiv în parte. Dacă nicio sancțiune nu este administrată jucătorului, WADA are posibilitatea de a apela decizia adoptată de federația în cauză. Această procedură garantează că rezultatele pozitive nu pot fi acoperite de federația respectivă” spune și Angenția Anti-Doping WADA.

Citeşte mai multe despre:   cocaina