Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Ce scrie presa internațională după decizia UEFA la adresa lui Sebastian Colțescu. Arbitrul român nu a fost penalizat

Ce scrie presa internațională după decizia UEFA la adresa lui Sebastian Colțescu. Arbitrul român nu a fost penalizat

Un articol de: Andrei Vlad - 12 Feb 2021, 13:49
Ce scrie presa internațională după decizia UEFA la adresa lui Sebastian Colțescu. Arbitrul român nu a fost penalizat Sport

Presa internațională a reacționat în urma deciziei UEFA, de a nu-l sancționa pe Seabstian Colțescu, acuzat de rasism după incidentul din Champions League. De data aceasta, impactul mediatic a fost mai scăzut, însă au existat câteva poziții notabile. 

Presa din Spania, Turcia și Franța a prezentat sentința în scandalul monstru din fotbal.

„UEFA a concluzionat că atitudinea asistentului român nu a fost considerată ”rasistă”. Utilizarea acelui cuvânt a fost făcută cu intenția de a ajuta principalul arbitru să identifice un jucător din echipa turcă în cadrul conversației prin cască dintre arbitrul de centru și al patrulea arbitru. Forul înțelege că este o conduită necorespunzătoare pe care arbitrul român ar fi putut să o evite”, au notat spaniolii de la Sport.es.

„UEFA, după ancheta sa asupra acuzațiilor de rasism din meciul PSG - Bașakșehir, a decis că nu a existat rasism în meci. Nu s-a aplicat nicio penalizare pentru al patrulea arbitru Sebastian Colțescu”, au scris turcii de la Fanatik, pe Twitter.

Fracezii de la L'Equipe au declarat că decizia UEFA nu este definitivă. Verdictul va fi pronunțat abia peste câteva săptămâni. 

„Potrivit inspectorului delegat de UEFA să ancheteze incidentele din meciul PSG - Bașakșehir, nu a existat vreo urmă de rasism din partea celui de-al 4-lea oficial român (n.r. - Sebastian Colțescu). Totuși, Comisia de Disciplină și Etică ar putea ajunge la o concluzie diferită.

Comisia UEFA, care este alcătuită din 10 membri, se va aduna în următoarele 2-3 săptămâni, după ce va primi informațiile din partea avocatului care îl reprezintă pe arbitrul român.

Raportul Inspectorului va reprezenta numai unul dintre elementele pe care Comisia se va baza în cazul respectiv", a scris L'Equipe.

 Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Sebastian Colțescu, apărat de avocatul Josep Vandellos

 

Sebastian Colțescu a avut un avocat în scandalul iscat de turcii de la Bașakșehir, cu complicitatea celor de la PSG. Josep Vandellos și-a exprimat încă din decembrie convingerea că arbitrul român nu va fi sancționat. 

„Am convingerea că stăm bine și că nu se impune niciun fel de sancțiune în acest caz.

Poate că sună a clișeu, mai ales când o spune avocatul celui acuzat, dar la nivel personal sunt convins sută la sută că totul va merge bine”, a declarat Vandellos la finalul anului trecut. 

Citeşte mai multe despre:   Sebastian Coltescu,   fotbal