Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport CORONAVIRUS | Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice 2020? Răspunsul Preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic

CORONAVIRUS | Ce se întâmplă cu Jocurile Olimpice 2020? Răspunsul Preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic

Un articol de: Andrei Ștefan - 21 Mar 2020, 16:38
Sport

În contextul în care aproape toate marile competiții sportive s-au anulat, ca măsură de prevenție împotriva răspândirii virusului COVID-19, Thomas Bach, Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), a declarat că anularea JO 2020 de la Tokyo „ar distruge visul olimpic'' al sportivilor din întreaga lume.

”O anulare a Olimpiadei de vară ar distruge visul olimpic a 11.000 de sportivi din 206 ţări şi ai celor din echipa olimpică a refugiaţilor. O anulare a JO 2020 ar fi soluţia cea mai puţin corectă'', a declarat acesta pentru postul german de radio SWR.

Mai mult, acesta a precizat că din cauza complexităţii pe care o presupune organizarea unui astfel de eveniment, JO ''nu pot fi amânate ca un meci de fotbal de pe o săptămână pe cealaltă''.

Olimpiada de vară de la Tokyo este programată pentru perioada 24 iulie - 9 august, iar ţări precum Slovenia, Columbia, Spania, dar şi sportivi din alte state s-au pronunţat pentru amânarea Olimpiadei de vară de la Tokyo, altele, cum ar fi Japonia, China, Coreea de Sud vor ca evenimentul să se desfăşoare la data programată.

„Pentru noi, nu ar fi responsabil astăzi şi ar fi prematur să intrăm în speculaţii şi să luăm o decizie. Nu ştim care va fi situaţia, dar analizăm, desigur, mai multe scenarii. În consecinţă, nu ar fi responsabil, în niciun mod, să stabilim o dată sau să luăm imediat o decizie, care s-ar baza pe speculaţii asupra evenimentelor viitoare ", a explicat Bach.

Flacăra olimpică a sosit vineri în Japonia, însă ceremonia a fost redusă la minimum.

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   coronavirus