Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Celebrul înotător Michael Phelps folosește tehnici de refacere inspirate din metode vechi tradițional chineze

Celebrul înotător Michael Phelps folosește tehnici de refacere inspirate din metode vechi tradițional chineze

Un articol de: - 10 Aug 2016, 12:24
Celebrul înotător Michael Phelps folosește tehnici de refacere inspirate din metode vechi tradițional chineze Sport

Metodele de refacere folosite de Michael Phelps și care au atras atenția lumii după urmele de pe spatele său provin dintr-o veche metodă tradițional chineză. Un reporter de la Associated Press Cambodia a explicat tehnica, despre care ea spune că o aplica dinainte ca Michael Phelps să fie născut pentru a o face cunoscută lumii cu ocazia Jocurilor Olimpice de anul ăsta.

Tehnica chineză prevede presarea unui obiect de sticlă sau plastic pe zona de disconfort și folosirea căldurii sau aspirarea pentru a crea un vid. Tehnica de aspirare asemenea unor ventuze produce semnele mari care au fost văzute și pe spatele înotătorului american, scrie nr.news-republic.com.

Un tratament similar îl prezintă presarea unui obiect metalic cu mâner atașat pe zona de disconfort. Acest tehnică se folosește în mod uzual în țări precum China, Cambodgia, Vietnam și Myanmar pentru tratarea unor afecțiuni precum febra, tuberculoza, reumatismul sau durerile musculare.

Reporterița AP Sopheng Cheang afirmă că folosește aceasta metodă de mai bine de 40 de ani și mereu în majoritatea cazurilor a dat roade, deși era înfricoșătoarea și dureroasă și lasă urme mari și roșii pe corp.

Citeşte mai multe despre:   medicina,   sport