Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Comitetul Olimpic Internațional caută calea legală prin care să elimine sportivii ruși de la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro

Comitetul Olimpic Internațional caută calea legală prin care să elimine sportivii ruși de la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro

Un articol de: - 19 Iul 2016, 17:49
Comitetul Olimpic Internațional caută calea legală prin care să elimine sportivii ruși de la Jocurile Olimpice din Rio de Janeiro foto: publika.md Sport

Comitetul Olimpic Internațional explorează căile legale prin care ar putea introduce o interdicție generală a participării Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cu toate acestea, se caută și posibilitatea legală pentru ca atleții să concureze, potrivit Russia Today.

Comitetul Internațional a oprit din scurt problematica unei interdicții totale, legându-se de faptul că în afară de explorarea tuturor mijloacelor legale, va lua în considerare și o hotărâre a Curții de Arbritaj pentru Sport, care este menită să strabilească dacă atleților ruși li se va permite să concureze vara aceasta.

Court of Arbitration for Sport a dat startul dezbaterilor în Geneva, în cursul zilei de marți, dar va da un verdict final joi.

Luând în considerare dezvăluirile din raportul McLaren care a fost lansat în spațiul public luni de către Agenția Mondială Antidoping care spunea că Rusia este vinovată de sponsorizarea dopajului de stat de la Jocurile Olimpice din 2014, Comitetul Olimpic Internațional a cerut ca toți atleții ruși care au participat la jocurile Sochi să își refacă testele antidoping.

Raportul McLaren mai arată că 15 olimpici câștigători de medalii din Rusia sunt suspectați că li s-ar fi schimbat rezultatele analizelor, iar Comitetul Olimpic Internațional cere ca numele acestora să fie făcute publice.
 

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   Jocuri Olimpice,   rio de janeiro