Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Copiii de la Școala Socială de Fotbal, experienţă de neuitat la Copa Alma-Real Madrid

Copiii de la Școala Socială de Fotbal, experienţă de neuitat la Copa Alma-Real Madrid

Un articol de: - 12 Iul 2016, 14:39
Copiii de la Școala Socială de Fotbal, experienţă de neuitat la Copa Alma-Real Madrid Sport

Fundatia Real Madrid a organizat a treia ediţie a Copei Alma. Pentru a doua oară consecutiv,  marele club spaniol a invitat şi echipa Şcolii Sociale de Fotbal din Bucureşti, alături de alte 8 echipe din Spania (Madrid, Camas) , Portugalia (Guimaraes, Manique si Real de Santo Antonio), Rusia (Rostov pe Don), Maroc (Tanger) şi Ungaria (Budapesta).

Astfel, 12 dintre cei 45 de copii care fac parte din proiectul Şcolii Sociale de Fotbal din Bucureşti au avut o experienţă de neuitat  în oraşul portughez Real de Santo Antonio, regiunea Algarve.

Copa Alma a avut un sistem special de ierarhizare bazat pe filozofia Fundației Real Madrid. Scorul final al fiecărui meci nu a fost cel de pe teren, ci unul compus din 3 părți. Scorul a reprezentat o treime, notele primite de la antrenorii echipei adverse în raport cu respectarea celor 9 valori ale Fundației Real Madrid (egalitate, responsabilitate, motivaţie, prietenie, autonomie, respect, toleranţă, sănătate, încredere ) a reprezentat a doua treime, iar notele oferite de către coordonatorii Fundaţiei Real Madrid a alcatuit cea de-a treia parte a punctajului. Pe baza acestor criterii, fiecare echipă a primit un trofeu. Echipa noastră a cucerit Cupa Respect, fiind premiată de organizatori şi pentru modul ireproşabil în care s-a comportat de-a lungul competiţiei.

Programul la Copa Alma al copiilor români a fost unul foarte intens. Pe lângă cele 8 meciuri, micuţii au fost răsfăţaţi cu vizite la un fort istoric, plajă şi baie la Oceanul Atlantic, croazieră pe fluviul Guadiana, jocuri interactive de descoperire a reperelor turistice din Real de Santo Antonio.

 “Ne bucurăm că le-am  putet oferi copiilor încă o experienţă de neuitat. Au fost 5 zile pe care cu siguranţă nu le vor uita. Mulţumim Fundaţiei Real Madrid pentru invitaţie.  A fost a doua participare consecutivă, iar faptul că am fost aleşi, din nou, din cele peste 200 de programe desfăşurate de organizaţia marelui club de fotbal, arată că proiectul din Bucureşti a avut şi are  rezultate”, a declarat Cristi Creţu, unul dintre coordonatorii care i-au însoţit pe copii în Portugalia.

Prin proiectele pe care le desfasoara in 65 de tari, Fundaţia Real Madrid încearcă prevină abandonul şcolar şi să dezvolte  calităţile fiecărui copil. De aceea, scopul pur fotbalistic nu contează decât într-o mică măsură. Aceasta este de altfel şi filozofia pe baza căreia fundaţia marelui club din Spania desfăşoară peste 200 de proiecte în cele 65 de ţări. Selecţia copiilor are la bază mai ales factorul social, programele respective având ca scop prevenirea abandonului şcolar pentru copiii care provin din familii la limita sărăciei.

S-a stabilit data când va trece România la moneda euro! Adio "lei"!

Şcoala Socială de Fotbal Real Madrid reprezintă un program desfăşurat în România, din anul 2012, de Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor în parteneriat cu Fundaţia Real Madrid, program în care sunt implicaţi 45 de copii aflaţi în risc de abandon şcolar. Copiii nu participă la competiţii sportive propriu zise, ci beneficiază de 4 antrenamente săptămânale în urma cărora, pe baza metodologiei şi valorilor Fundaţiei Real Madrid, li se dezvoltă calităţile. De asemenea, micuţii cu vârste între 6 şi 14 ani participă şi la evenimente prin care descoperă experienţe noi, cum au fost întâlnirile cu campioana României, Astra, cu cea mai iubită echipă din România, Steaua, sau participarea ca Player Escorts la finala Cupei României dintre Dinamo – CFR.

Citeşte mai multe despre:   meci de fotbal live