Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Cornel Dinu explică derapajul la adresa lui Ioan Andone și Gigi Mulțescu: „E urât să înjuri” / Cine e cel care l-a filmat când își descria foștii colegi de la Dinamo cu un limbaj grosolan (VIDEO)

Cornel Dinu explică derapajul la adresa lui Ioan Andone și Gigi Mulțescu: „E urât să înjuri” / Cine e cel care l-a filmat când își descria foștii colegi de la Dinamo cu un limbaj grosolan (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 22 Mai 2020, 20:46
Cornel Dinu explică derapajul la adresa lui Ioan Andone și Gigi Mulțescu: „E urât să înjuri” / Cine e cel care l-a filmat când își descria foștii colegi de la Dinamo cu un limbaj grosolan (VIDEO) Foto: Hepta Sport

Cornel Dinu, de opt ori campion al României cu FC Dinamo București atât ca fotbalist, cât și ca antrenor, a fost protagonistul unui derapaj de proporții. În spațiul public a apărut o filmare în care vorbea despre trei foști colegi de la clubul din Ștefan cel Mare, Gigi Mulțescu, Ioan Andone și Dumitru Moraru, folosind un limbaj grosolan. Imaginile pot fi urmărite aici.
 

Cornel Dinu explică derapajul la adresa lui Ioan Andone și Gigi Mulțescu

 

Între timp, cel supranumit „procurorul” a oferit și o primă reacție, într-un editorial pentru Fanatik. În stilul său caracteristic, Cornel Dinu și-a „turnat cenușă în cap”, explicând că Am vrea să fim îngeri, nu suntem, însă, decât oameni. Cu virtuți, dar și păcate. Primul pas spre Mântuire este să (ne) recunoaștem…Da, a fost și mai este de multe ori în fotbal așa cum m-am exprimat eu, buruienos. Păi să fi intrat cineva în vestiarul lui Dinamo… sau la orice echipă care se respectă… după un meci pierdut… Nu mișca nimeni. Înjurăturile erau alintări…

„Nu pot fi scuze, știu bine. Da, e urât să înjuri, pentru oricine, în primul rând nu e creștinește. Dar prin ce face și cum se comportă, respectă și se supune omenirea moralei creștine? În fața ipocriziei, recunosc, îmi mai pierd cumpătul vorbei, aruncând, ca orice născut în zodia Leului, și fulgere de exprimare. Cât mă mai certa biata nevastă-mea că am momente când vorbesc ca… fotbaliștii! De necontestat, de altfel… mai stătea uneori printre noi și ne auzea… Nu se crucea pentru că știa că asta am fost de mic . Era, și-mi spunea că e nedumerită, văzând că în alte medii sunt altul!”, a adăugat Cornel Dinu.

El a explicat și cine este autorul „filmării și turnătoriei de la ziua de naștere a fratelui meu de post și ceva sânge străbun, Miodrag Belodedici”, fiind vorba despre „păduitorul cu nume de zloată, Vasile Zlotea”, care „vine din când în când printre fotbaliști, povestindu-și ca meritorie viața de practicant a jocului numai cu episoade de incidență penală”.

„Revenind la prezentul crud, nu-i de acceptat cum i-am blagoslovit, dar când am fost eu lovit pe nedrept ca să n-am replică? Doar puțini slujitori acum de taste albiți pe la tâmple mă pot judeca. Prietenii știu de cine vorbesc…”, a mai scris Cornel Dinu.
 

Fostul antrenor și jucător al lui Dinamo, renumit pentru intransigență

 

Cornel Dinu, un om care se confundă cu câteva dintre cele mai importante performanțe ale lui Dinamo București, a ajuns să fie și mai apreciat sau, după caz, și mai contestat pentru intrasigența cu care tratează anumite subiecte. De altfel, el este unul din puținii oameni de fotbal care s-a arătat nemulțumit de decizia Federației Române de Fotbal de a-l aduce pe Mirel Rădoi la cârma naționalei de seniori, după rezultatele fabuloase obținute cu „tricolorii mici” la Europeanul de tineret din Italia 2019.

„Nu cred că Mirel Rădoi are capacitatea necesară la ora actuală să creeze o forță colectivă. Federația trebuia să negocieze în primul rând cu 3 sau 4 nume elocvente, care au mai condus echipa naționala. Un exemplu ar fi Mircea Lucescu, ar mai putea să antreneze, plus Gheorghe Hagi sau Răzvan Lucescu”, a afirmat Dinu, la acel moment.

Citeşte mai multe despre:   Cornel Dinu