Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Coronavirusul ar putea da peste cap Euro 2020: UEFA ia în calcul schimbarea orașelor gazdă în caz de pandemie

Coronavirusul ar putea da peste cap Euro 2020: UEFA ia în calcul schimbarea orașelor gazdă în caz de pandemie

Un articol de: Sebastian Pricop - 25 Feb 2020, 17:56
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea Sport

Coronavirusul a început să se extindă în Europa, Italia fiind țara cea mai afectată, iar situația ar putea crea probleme și pentru desfășurarea unor competiții sportive importante precum Campionatul European de Fotbal, unde se vor desfășura meciuri chiar și la București.

Vicepreședintele UEFA, Michele Uva, a arătat, că în cazul unei pandemii, se vor lua măsuri importante. Italianul a arătat că "dacă situația devine o amenințare pentru Europa, vom fi obligați să suspendăm Champions League și Europa League”. 

În schimb, vicepreședintele UEFA a subliniat că "Euro 2020 nu va fi anulat", dar anumite orașe ar putea pierde dreptul de a organiza meciuri dacă vor avea probleme grave din cauza virusului.

"Totuși, dacă situația va deveni amenințătoare, orașele pot fi schimbate în cazul în care țările nu asigură garanții. Vom urmări cu atenție acest subiect în fiecare dintre cele 12 orașe care găzduiesc turneul final, vom vedea ce decizii vor fi luate în fiecare țară privind coronavirusul", a subliniat Michele Uva.

Coronavirus în lume

De la declanșarea epidemiei de coronavirus și până în prezent 2,704 persoane au decedat, marea majoritate a acestora în regiunea chineză Hubei. După China, Coreea de Sud este cea mai afectată de această epidemie cu 10 decese și aproape 1.000 de persoane infectate.

Țara europeană cea mai afectată este Italia, acolo unde se află 1,2 milioane de români. Potrivit ultimului bilanţ, 7 oameni au murit, iar peste 200 sunt infectaţi cu coronavirus. Autoritățile din Italia au luat măsuri dure în ultimele 48 de ore pentru a preveni răspândirea bolii. Astfel, în unele orașe au fost închise restaurante, școli și cafenele, iar meciurile de fotbal s-ar putea juca fără spectatori. 

Peste 50.000 de oameni sunt afectaţi de măsurile de carantină. Potrivit legislaţiei italiene, părăsirea fără drept a zonei de carantină se pedepseşte cu închisoare până la 3 luni. Carabinierii au primit misiunea de a izola oraşele afectate și au instalat filtre la fiecare intrare și ieșire.

În România nu a fost confirmat până în prezent niciun caz de infectare cu coronavirus. Doi români au contractat în schimb virusul pe nava de croazieră Diamond Princess. Aceștia se află internați în prezent într-un spital din Japonia, având o stare de sănătate bună.

La nivel mondial au fost înregistrate 80.289 de cazuri de infectare cu coronavirus, iar dintre aceștia doar 27.840 s-au vindecat.
 

Citeşte mai multe despre:   UEFA,   Italia