Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport COVID-19: Antrenamentele colective de fotbal au fost autorizate oficial în Marea Britanie

COVID-19: Antrenamentele colective de fotbal au fost autorizate oficial în Marea Britanie

Un articol de: George Lupu - 25 Mai 2020, 12:25
COVID-19: Antrenamentele colective de fotbal au fost autorizate oficial în Marea Britanie Foto: pixabay.com Sport

Antrenamentele colective au fost autorizate oficial în Marea Britanie, în contextul scăderii numărului de cazuri de COVID-19. Această măsură de relaxare a restricțiilor reprezintă ultima fază înaintea reluării competiţiilor fotbalistice, potrivit ministrulului Sporturilor.

"Această nouă directivă constituie ultima etapă pentru o revenire prudentă la antrenamente a sportivilor de înalt nivel, menită să limiteze riscul de accidentare şi să protejeze sănătatea şi siguranţa tuturor celor implicaţi. Guvernul lucrează la reluarea sportului profesionist cu porţile închise, imediat ce poate fi făcută în siguranţă”, a declarat ministrul Sporturilor, Nigel Huddleston, potrivit AFP.

Potrivit noii decizii, cluburile sportive pot desfășura antrenamente în grupuri mici, fapt ce dă speranțe fanilor și sportivilor că marile competiții vor fi reluate cât mai curând.  În acest context, şeful Premier League, Richard Masters, a declarat că este "atât de încrezător cât poate fi” cu privire la reluarea campionatului englez de fotbal din iunie.

 

Spania reia meciurile din campionatul LaLiga, după trei luni de pauză

 

Această decizie a fost anunțată în condițiile în care fotbalul a fost reluat de o săptămână în Germania şi ar trebui să se reia în 11 sau 12 iunie în Spania. Competiţiile fotbalistice au fost oprite definitiv în mai multe ţări, cum ar fi Belgia, Franţa şi Olanda.

Prima divizie de fotbal din Spania se va relua pe 8 iunie, desi estimările preliminare anunțau reluarea campionatului la 12 sau 13 iunie.

„Spania a făcut ceea ce trebuia să facă, iar acum se deschid noi orizonturi pentru toată lumea. A venit momentul să vă reluaţi multe dintre activităţile voastre zilnice. La Liga va reveni începând din 8 iunie", a declarat Pedro Sanchez.

În acest context, jucătorii echipelor spaniole şi-au reluat antrenamentele individual, iar de săptămâna trecută au putut să se pregătească în grupuri de până la zece fotbalişti.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români

 

Campionatul german de fotbal s-a reluat pe 15 mai

 

După ce a fost suspendat pe 13 martie, din cauza pandemiei de COVID-19, meciurile din campionatul german de fotbal s-au reluat începând cu a doua jumătate a lunii mai.

„Ultimele cifre ale Institutului Robert-Koch sunt foarte pozitive. Am ajuns în punctul în care am reuşit să încetinim răspândirea virusului", a declarat cancelarul Angela Merkel, în ziua în care a anuțat reluarea competițiilor sportive.

În acest sens, DFL şi Federaţia Germană de Fotbal (DFB) au oferit un manual detaliat pentru cluburi cu privire la modul în care meciurile din ultimele nouă etape ale sezonului primei ligi se pot desfăşura într-un mediu cât mai sigur posibil, cu respectarea regulilor de distanţare în afara terenului şi cu testarea frecventă a tuturor celor implicaţi.

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   Marea Britanie