Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională

Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională

Un articol de: - 21 Mai 2011, 12:00
Cristi Chivu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională Foto: romaniainternational.com Sport

Căpitanul echipei naţionale a României, Cristian Chivu, şi-a anunţat retragerea din reprezentativă, decizie care intră în vigoare imediat.

Astfel, Chivu nu va fi prezent la jocul oficial contra Bosniei-Herţegovina, pe stadionul Giuleşti-Valentin Stănescu din Bucureşti, de pe data de 3 iunie.Chivu şi-a anunţat retragerea într-o scrisoare trimisă FRF.

„În viaţa mea a sosit un moment destul de greu la care m-am gândit mereu cu teamp, dar pe care nu+l mai pot amâna. Cariera de jucător sub steagul României a luat sfârşit. Vârsta, accidentările, intervenţiile chirurgicale la care am fost supus în ultimii ani mă împiedică să lupt pe mai multe fronturi. Odată cu această decizie se încheie una dintre cele mai importante etape din viaţa mea şi acum, când privesc înapoi, simt mândrie, onoare şi recunoştinţă”, a spus Chivu în scrisoarea sa de retragere.

„Am fost, sunt şi voi fi cât voi trăi unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai echipei naţionale a României, al cărei căpitan am avut onoarea să fiu. 12 ani am fost parte din familia naţionalei României, am avut privilegiul să înscriu goluri sub steagul României, să joc fotbal cu imnul nostru răsunându-mi în minte şi să alerg până la ultima fărâmă de enegie pentru mândria românilor mei. Am făcut-o din toată fiinţa, ca sportiv şi ca român”, a continuat Chivu.

„Mi-e greu să mă opresc din acest drum, însă ştiu că nu voi înceta niciodată să fiu român, să susţin sportivii şi fotbaliştii români şi să fiu cel mai mare fan al echipei naţionale. Inima mea bate pentru ţara şi pentru familia mea şi asta nu se va schimba niciodată, indiferent de vârstă sau starea de sănătate. Aş vrea să le mulţumesc din tot sufletul celor care m-au sprijinit în cariera de jucător al echipei naţionale, antrenorilor, colegilor, echipei, Federaţiei Române de Fotbal, suporterilor, familiei, soţiei mele şi celor două fetiţe ale noastre, pentru care aceşti 12 ani mi-au schimbat viaţa”, a mai spus fostul căpitan al echipei naţionale.

Chivu şi-a încheiat scrisoarea de retragere cu un îndemn către echipa naţională: „Hai România! Să fim mândri că suntem români!”.

"Federaţia Română de Fotbal, staff-ul tehnic al reprezentativei şi, suntem convinşi, toţi suporterii naţionalei îi mulţumesc lui Cristi pentru tot ceea ce a făcut în calitate de component al echipei reprezentative şi de căpitan al acesteia, dorindu-i sănătate şi succes atât ca jucător, cât şi în perioada ce va veni după abandonarea carierei de fotbalist", se arată pe site-ul FRF.
 

Cristi Chivu s-a retras din echipa naţională
Embed:

Citeşte mai multe despre:   echipa nationala,   retragere