Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport CTP la fileul tenisului a șezut și-a plâns: Ce lucruri l-au întristat „aproape mai mult decât măscările lui Ilie”

CTP la fileul tenisului a șezut și-a plâns: Ce lucruri l-au întristat „aproape mai mult decât măscările lui Ilie”

Un articol de: - 28 Apr 2017, 11:54
CTP la fileul tenisului a șezut și-a plâns: Ce lucruri l-au întristat  „aproape mai mult decât măscările lui Ilie” Sport

Cristian Tudor Popescu a criticat la Digi24 atitudinea lui George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, dar și a jucătoarelor Sorana Cîrstea și Irina Begu în scandalul generat de Ilie Năstase la Fed Cup, relatează Digi24

Jurnalistul a povestit o întâmplare petrecută în anii când Ilie Năstase și Ion Țiriac erau „zeii” intangibili ai tenisului românesc. „Eh, atât domnul Năstase, cât și domnul Țiriac se cred în acea perioadă. Nu mai e perioada aia. Acum, pentru așa ceva, plătești. S-a mai schimbat lumea”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul și-a mai exprimat opinia că Ilie Năstase nu avea ce să caute în funcția aia”,  fiind depășit de mentalitatea și contextul situațiilor din lumea contemporană a sportului.

„Însă, dincolo de Ilie, problema este aici a reacțiilor unor personaje. Știți că atât lui Ilie Năstase, cât și lui Ion Țiriac, în anii 70, nu puteai să le spui sub nicio formă că au greșit cu ceva, pentru că în momentul ăla, te-ai dat cu dușmanii, cu străinii... Ilie a făcut ce-a vrut în anii ăia. Ca și Ion Țiriac, de altfel, de care îmi amintesc că i-a spus unui american, în finala Cupei Davis...un american i-a strigat din tribune, e adevărat, la o minge foarte importantă, „Just in time, old man”, adică „Era și timpul, bătrâne!”...și Țiriac s-a întors către tribune și i-a spus Dacă pierd ghemul ăsta - și vă dați seama cum arată Țiriac când spune asta - te omor!”. Eram lângă el, că eram copilul lui de mingi”, a povestit Cristian Tudor Popescu. „Te omor, nici mai mult, nici mai puțin. Dar nu a luat niciun avertisment, niciun..., nicio problemă”, a arătat CTP.

Cristian Tudor Popescu a criticat și atitudinea Federației Române de Tenis care se face că nu a auzit de scandalul declanșat de Ilie Năstase la Fed Cup și nu ia o atitudine fermă.

De asemenea, jurnalistul a mărturisit că l-a durut s-o audă pe Sorana Cîrstea spunând e, suntem națiune mică! ... Sediul ITF e la Londra. De asemenea, Cristian Tudor Popescu s-a arătat mâhnit de lipsa de fair-play a Irinei Begu, care, la finalul partidei, cu Heather Watson, nu s-a dus să dea mâna cu adversara și cu arbitrul.

„Astea au fost lucruri care m-au întristat aproape mai mult decât măscările lui Ilie”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

Citeşte mai multe despre:   tenis,   Cristian Tudor Popescu,   Ilie Nastase,   Ion Tiriac