Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Cum a ajuns cantonamentul naționalei să fie gratis în luna martie, ca să coste 235.000 de euro în iunie. Răzvan Burleanu se contrazice singur

Cum a ajuns cantonamentul naționalei să fie gratis în luna martie, ca să coste 235.000 de euro în iunie. Răzvan Burleanu se contrazice singur

Un articol de: - 30 Iun 2016, 12:48
Sport

În conferința de presă organizată după eliminarea României de la Campionatul European de Fotbal din 2016, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat „În ceea ce priveşte cheltuielile, sumele sunt foarte transparente. Aproape două milioane de euro a costat cantonamentul nostru din Italia şi stagiul nostru din Franţa. (...) Sincer, dacă găsiţi pe cineva care vă va spune că am fi putut face mai mult din punct de vedere financiar, aştept cu mare interes acest lucru”.

Prosport a găsit în schimb "pe cineva care vă va spune că am fi putut face mai mult din punct de vedere financiar", și anume chiar pe același Răzvan Burleanu, într-o declarație din urmă cu 3 luni și jumătate: "Văd că cunoaşteţi una dintre ofertele primite. Ceea ce pot să vă asigur este că negociem aceste lucruri ca să se întâmple la un nivel mai înalt decât cele pe care le-aţi menţionat dumneavoastră, astfel încât Federaţia Română de Fotbal să şi încaseze bani . Nu numai să i se asigure anumite costuri. Asta pentru că aşa înţelegem noi să facem lucrurile, să le facem bine şi în interesul fotbalului. Să poţi produce fonduri pe care să le poţi investi”, spunea Burleanu, în studio la ziarul de sport.

Deși în martie afirma că se poate și încasa bani, într-un final cantonamentul din Italia a costa 235.000 de euro, bani plătiți firmei Marchworld.

Prosport a vorbit cu firma ce a făcut o ofertă concurentă pentru acest cantonament, Global Sport din Austria. Oferta conţinea mai multe variante de hoteluri austriece de 4 sau 5 stele precum o listă de posibili adversari printre care se numărau Slovacia, Ungaria, Austria şi Cehia, echipe participante la turneul final. Din tarifele propuse de Global Sport, rezulta un cost inferior celui pe care federalii susţin că l-au achitat companiei elveţiene Matchworld, însă conducerea FRF a ales această din urmă ofertă. Austriecii au aflat decizia după câteva luni, timp în care, susţin ei, au fost plimbaţi cu vorba. În cele din urmă, după ce Anghel Iordănescu şi câteva persoane din staff-ul naţionalei au vizitat hotelurile şi terenurile propuse de Global Sport, austriecii au fost informaţi că România merge în Italia.

Un turneu de pregătire care conţine două meciuri amicale interţări nu generează doar costuri, ci şi venituri, provenite din drepturile comerciale ale partidelor. Practic, o federaţie poate încasa bani din drepturile TV interne şi internaţionale, publicitate pe marginea terenului, bilete şi drepturile media online. Ultima categorie interesează, în special, companiile de pariuri dornice să includă jocurile în ofertele lor.

Neoficial, contractul dintre FRF şi Matchworld e unul “deschis”. Adică, federaţia ar avea de încasat bani. Oficial, Gabriel Bodescu, secretarul oficial al federaţiei, vorbeşte despre un “contract de tip joint-venture între FRF şi Matchworld”. Contactat de ProSport, oficialul federal spune că „drepturile comerciale ale turneului vor fi contabilizate, iar diferenţa va fi împărţită la doi între noi şi Matchworld, indiferent dacă este negativă sau pozitivă”

Deocamdată, FRF a făcut o plată fermă şi nu ştie sigur dacă a primit ceva la schimb de la compania Matchworld. În conferinţa de presă, deşi a încercat din răsputeri să scoată în evidenţă realizările echipei sale, Răzvan Burleanu nu a pomenit un cuvânt despre un eventual profit la cantonamentul din Italia. Singura informaţia a fost cea legată de costurile totale de aproape două milioane de euro de la cele două acţiuni.

 

Citeşte mai multe despre:   razvan burleanu,   frf,   meci de fotbal live,   contract
Loading...