Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport "Dacă vrei să ajungi campion, gândeşte ca un campion!” Dinamo se pregăteşte şi mental pentru titlu: Și-a angajat psiholog de top

"Dacă vrei să ajungi campion, gândeşte ca un campion!” Dinamo se pregăteşte şi mental pentru titlu: Și-a angajat psiholog de top

Un articol de: - 28 Iul 2016, 11:44
"Dacă vrei să ajungi campion, gândeşte ca un campion!” Dinamo se pregăteşte şi mental pentru titlu: Și-a angajat psiholog de top Sport

Dinamo vrea cu orice preț să câștige titlul. Pe lângă pregătirea fizică, sportivii sunt antrenați și…psihic. Andreas Hniatuc (38 de ani) e noul psiholog al echipei.

Hniatuc are un CV consistent. Acesta a mai colaborat cu CSM București, echipei de handbal care a cucerit Liga Campionilor la feminin, şi cu cea de volei, care a câştigat Challenge Cup.

De asemenea, el a mai lucrat în carieră alături de Ioan Andone, Dan Petrescu, Gică Hagi, Balint și gigi Mulțescu.

“Dacă antrenează doar corpul, fără a antrena şi mintea, rezultatele nu vor reflecta niciodată potenţialul real al sportivului respectiv. O minte puternică este cea care îl va ajuta pe sportiv să reuşească. Sportul de performanţă implică o suită de situaţii „limită”, cărora un sportiv neantrenat din punct de vedere mental nu le va face faţă. Tensiunea emoţională, stresul competiţiei, adaptarea la presiunea obiectivelor sunt doar câteva dintre situaţiile cu care sportivul se confruntă. În acest context, pregătirea psihologică reprezintă un factor decisiv în obţinerea performanţelor”, a declarat psihologul pentru ProSport.

Andreas Hniatuc afirmă că reuşita în sport presupune inclusiv antrenament mental.

 “Dacă vrei să ajungi campion, gândeşte ca un campion! Restul va veni de la sine! Mintea ta este cea mai importantă resursă”, spune el.

CV Andreas Hniatuc

  • Preşedintele Asociaţiei pentru Psihologia Sportului
  • 17 Cluburi sportive
  • 13 Discipline sportive (fotbal, handbal, volei, înot, gimnastică, box, tenis, patinaj, baschet, rugby, arte marţiale, scrimă, atletism)
  • Peste 30 de cantonamente precompetiţionale
  • Peste 1000 participări la competiţii sportive
  • Peste 700 sportivi evaluati şi consiliaţi psihologic
Citeşte mai multe despre:   meci de fotbal live,   Dinamo