Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Dan Petrescu a primit titlul de cetățean de onoare al Clujului: „Rar mi s-a întâmplat să fiu așa de emoționat ca acum”

Dan Petrescu a primit titlul de cetățean de onoare al Clujului: „Rar mi s-a întâmplat să fiu așa de emoționat ca acum”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Dec 2020, 15:25
Dan Petrescu a primit titlul de cetățean de onoare al Clujului: „Rar mi s-a întâmplat să fiu așa de emoționat ca acum” Foto: Digisport.ro Sport

Dan Petrescu a primit titlul de cetățean de onoare al Clujului. El a fost premiat atât pentru activitatea sa de jucător, cât și pentru performanțele obținute cât a fost antrenor al celor de la CFR Cluj.

DigiSport amintește că, în ultimele trei sezoane, Dan Petrescu a cucerit trei titluri și a reprezentat România cu formația ardeleană în grupele Europa League și în primăvara europeană a competiției.

 

Dan Petrescu, cetățean de onoare al Clujului

 

Dan Petrescu (52 de ani), a primit titlul de cetățean de onoare al Clujului în cadrul unei ceremonii la care au mai participat, printre alții, Cristian Panin și Neluțu Sabău.

„Sunt mult mai emoționat aici decât în fața jucătorilor. Este un moment special din viața mea, rar mi s-a întâmplat să fiu așa de emoționat ca acum”, a mărturisit Petrescu.

El a spus că e onorat să primească distincția și că le mulțumește jucătorilor deoarece, cu ajutorul lor, a putut obține performanțe fantastice.

„Am mai avut succese, trofee, am fost apreciat peste tot unde am fost ca jucător, nu numai la Chelsea și nu numai în România, iar ca antrenor la fel, cred că mi-am făcut datoria. Sunt onorat să mă aflu aici.

Le mulțumesc tuturor jucătorilor pe care i-am antrenat în ultimii trei ani și cu care am reușit performanțe fantastice. Dar succesele cele mai mari au venit în afara terenului, unde am cunoscut niște oameni fantastici, oameni care au stat cu mine și la bine și la greu”, a mai spus antrenorul, citat de DigiSport.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

El a mai afirmat că se simte al clujenilor: „Dacă înainte știam că am o casă în București, acum e clar că am o altă casă și în Cluj”.

„Sigur mă voi întoarce la Cluj, nu știu dacă din postura de antrenor, dar este posibil, în viață nu știi niciodată ce se întâmplă. Vreau să mulțumesc tuturor. Mulțumesc, Cluj!", a mai spus Dan Petrescu.

 

Dan Petrescu nu mai este antrenor la CFR Cluj

 

La finele lunii trecute, Dan Petrescu şi gruparea ardeleană au reziliat acordul

Cele două părţi s-au înțeles ca separarea să se producă doar cu plasa salariilor la zi, fără niciun alt fel de compensaţii şi chiar vor marca acest lucru printr-o conferinţă de presă.

Dacă această înţelegere nu s-ar fi produs, partea care decidea unilateral despărţirea ar fi trebuit să plătească 2,5 milioane de euro.

Petrescu avea un salariu de 400.000 de euro pe sezon, dar bonusuri foarte mari de performanţă care i-au permis că ajungă la un venit de circa 1,2 milioane de euro pe sezon.

Citeşte mai multe despre:   Dan Petrescu,   CFR Cluj,   cetatean de onoare al Clujului