Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport ȘOC în fotbalul românesc: Dinamo o ia pe urma Stelei! Cazul 'Talpan' se mută în Ștefan cel Mare: Clubul ar putea rămâne fără palmares

ȘOC în fotbalul românesc: Dinamo o ia pe urma Stelei! Cazul 'Talpan' se mută în Ștefan cel Mare: Clubul ar putea rămâne fără palmares

Un articol de: Andrei Stan - 11 Apr 2019, 12:49
Foto: FC Dinamo Bucuresti / Facebook Sport

Scenariul "Talpan" s-ar putea repeta și în Ștefan cel Mare. Dinamo riscă să piardă trofeele cucerite între 1948, anul înfiinţării, şi 2000, anul în care secţia de fotbal s-a rupt de Ministerul de Interne, scrie prosport.ro.

Ciprian Stoica, juristul CS Dinamo, susține că a început "documentarea" pentru acest caz și va încerca să treacă palmaresul de la Asociația Sportivă Fotbal Club Dinamo în proprietatea Clubului Sportiv Dinamo.

„Documentăm această variantă, căutăm soluţii legale, exemple ale unor cluburi. Este vorba de valoarea de brand a clubului, care, cu palmaresul secţiei de fotbal, cu siguranţă ar fi mai mare”, a spus juristul Ciprian Stoica.

Exemplul cel mai apropiat pare a fi acela al marii rivale din Ghencea, acolo unde, un alt jurist, Florin Talpan, a câştigat un astfel de război imposibil, iar Clubul Sportiv al Armatei a revendicat brandul Steaua şi, implicit, a obținut trofeele Stelei până în anul 2004, an în care Gigi Becali a preluat clubul de la Ministerul Apărării Naţionale. Stoica admite exemplul lui Talpan, însă spune că nu ştie exact despre ce a fost vorba la Steaua

„Şi ce s-a întâmplat la Steaua este un exemplu, însă nu ştiu dacă trebuie comparat”, a mai spus Ciprian Stoica.

Dacă în Ghencea, CSA Steaua a înfiinţat o nouă secţie de fotbal, se pare că în Ştefan cel Mare, cel puţin pentru moment, în acest pas de “documentare”, Clubul Sportiv Dinamo are alte planuri. Astfel, ar putea “franciza” palmaresul secţiei de fotbal. 

Cel mai interesat doritor, cel puţin în teorie, ar putea fi chiar SC Dinamo 1948 SA, societatea lui Ionuţ Negoiţă care, în acest moment, are în proprietate lotul de jucători, baza de la Săftica și autocarul.

Palmaresul, culorile și stema aparțin Asociației Clubul Sportiv Fotbal Club Dinamo, deținută de Nicolae Badea. Totodată, asociația lui Badea mai deține și aproximativ 7% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA.

Dinamo are în palmares 18 titluri de campioană, 13 cupe ale României, iar până în anul 2000 - fără să punem la socoteală trofeul cucerit în sezonul 1999-2000 -, “câinii” au fost de 14 ori campioni ai României, au luat 7 cupe (fără a lua în calcul Cupa din sezonul 1999-2000), cele două Supercupe fiind cucerite în 2005, respectiv 2012.

„În momentul de faţă, dacă vreau să-mi cumpăr un tricou, un suvenir cu Dinamo, trebuie să merg pe nu ştiu unde. De ce să nu existe această posibilitate, Clubul Sportiv să poată comercializa produse promoţionale ale secţiei de fotbal? Până la urmă, zeci de ani, sub acest nume, cu acel D pe piept, s-a făcut performanţa şi la fotbal. Este şi o chestiune de valoare de brand, trebuie să o recunoaştem”, mai spune Ciprian Stoica.
 

Citeşte mai multe despre:   Dinamo,   Steaua,   Ciprian Stoica,   Florin Talpan
 
 
 
Loading...