Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Dinamo București, amendă de 12.000 de lei după ce ultrașii săi au scandat „Afară cu ungurii din țară” la Sfântu Gheorghe. Partida cu Sepsi a avut loc în urmă cu un an și jumătate

Dinamo București, amendă de 12.000 de lei după ce ultrașii săi au scandat „Afară cu ungurii din țară” la Sfântu Gheorghe. Partida cu Sepsi a avut loc în urmă cu un an și jumătate

Un articol de: Redacția B1.ro - 18 Sep 2019, 17:14
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Andreea Alexandru Sport

Clubul de fotbal Dinamo București va fi amendat cu 12.000 de lei, pentru scandările xenofobe ale suporterilor săi de la partida cu Sepsi Sfântu Gheorghe din 30 aprilie 2018, când ultrașii alb-roșilor au strigat „Afară, afară cu ungurii din țară!”, arată un comunicat de presă lansat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

„Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, întrunit în ședința de soluționare a petițiilor în data de 18 septembrie 2019, a adoptat următoarea hotărâre:

Scandările «Afară, afară cu ungurii din țară!» ale suporterilor S.C. Dinamo 1948 București, care au avut loc în cadrul partidei de fotbal dintre Dinamo București și Sepsi Sfântu Gheorghe, din data de 30 aprilie 2018, desfășurat în localitatea Sfântu Gheorghe, reprezintă discriminare, discurs de ură și încalcă dreptul la demnitate conform art. 2 alin. 1 și art. 15 din O.G. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Consiliul a dispus aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale clubului de fotbal S.C. Dinamo 1948 București în valoare de 12.000 lei.

La stabilirea sancțiunii s-a avut în vedere situația de recidivă în comportamentul xenofob al suporterilor echipei de fotbal în cauză. Hotărârea motivată va fi comunicată părților, în termen legal, și este supusă căii de atac la instanța de contencios administrativ.

Vot: în unanimitate a celor prezenți (8 voturi)”, arată comunicatul CNCD.

Citeşte mai multe despre:   Dinamo Bucuresti
 
Loading...