Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Directorul Școlii de Antrenori a FRF dorește eliminarea obligativității bacalaureatului pentru cursurile de antrenori

Directorul Școlii de Antrenori a FRF dorește eliminarea obligativității bacalaureatului pentru cursurile de antrenori

Un articol de: - 30 Sep 2015, 15:34
Directorul Școlii de Antrenori a FRF dorește eliminarea obligativității bacalaureatului pentru cursurile de antrenori Foto: frf.ro Sport

Dan Apolzan, directorul Școlii de Antrenori a FRF a declarat că analizează împreună cu alți membrii ai comisiei tehnice posibilitatea eliminării obligativității absolvirii bacalaureatului pentru cei ce vor urma să urmeze cursurile de antrenori, anunță mediafax.

Acesta a declarat că totul a pornit de la cazul lui Mirel Rădoi, care a fost nevoit să se ducă în Republica Moldova pentru a urma cursurile de antrenor, în Moldova fiindu-i permis să urmeze cursurile fără bacalaureatul admis.
Apolzan a declarat că a vorbit cu Rădoi, și l-a sfătuit să aleagă ceea ce dorește: “Cu el am vorbit atunci când a venit la mine şi mi-a spus că să nu mă supăr că se duce în Moldova şi i-am spus că nu mă supăr, că e dreptul lui. Ei au acest sistem prin care te acceptă şi fără bacalaureat. La noi asta e legea în România în clipa asta. Cazul Rădoi a ridicat destule probleme şi o să văd ce se întâmplă în viitor. Voi ridica problema în Comisia Tehnică şi vom vedea ce putem face.”

Oficialul FRF dorește ca în următoarele săptămâni să facă un sondaj, în care să vadă procedurile pentru obținerea carnetelor de antrenor în alte țări, precum Germania sau Spania. În funcție de rezultat, acesta, împreună cu membrii Comisiei Tehnice vor lua o decizie cu privire la îndepărtarea necesității probei de bacalaureat. Apolzan dorește astfel, să ajute foștii jucători care vor să obțină carnetul de antrenori în România, dar nu au bacalaureatul admis.

Mirel Rădoi se află în imposibilitatea de a obține carnetul de tehnician prin cursurile școlii de antrenori ale Federației Române de Fotbal, acesta neavând promovat examenul de bacalaureat.

Citeşte mai multe despre:   FRF,   bacalaureat,   antrenor