Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Marian Drăgulescu pregătește ceva unic pentru a lua aurul la Jocurile Olimpice: "La Tokyo o să am o săritură în premieră mondială!”

Marian Drăgulescu pregătește ceva unic pentru a lua aurul la Jocurile Olimpice: "La Tokyo o să am o săritură în premieră mondială!”

Un articol de: Sebastian Pricop - 05 Dec 2019, 12:21
Foto: Hepta Sport

Veteranul gimnasticii românești, Marian Drăgulescu, pregătește un exercițiu special pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo care să îi aducă aurul mult dorit. Ajuns la 39 de ani și cu participări la Jocurile Olimpice încă din 2000, acesta își dorește acum cariera profesionistă cu un ultim moment de glorie.

"Tratez Tokyo foarte serios. Dacă iau aurul închei! Începe și corpul să zică să oprim performanța. Dacă nu iau aurul poate mai trag un loz! Dar eu sper să fie lozul câștigător acum, în Japonia. Mă pregătesc doar la sărituri. Vreau să fiu sănătos, să mă antrenez și să realizez ce mi-am propus. Am lucrat două sărituri cu note de plecare clar mai mari decât la Mondiale!", a afirmat Marian Drăgulescu într-un interviu pentru GSP.

Acesta a anunțat că va veni cu exercițiul care deja îi poartă numele și la care va mai adăuga un element de dificultate pentru a avea șanse cât mai mari la aurul olimpic.

"Voi veni cu ”Săritura Drăgulescu” la Tokyo! Înseamnă un dublu salt înainte grupat cu jumătate de întoarcere. Am lucrat ulterior și acum vreo doi ani am mai adăugat ceva la săritură. Încă jumătate de întoarcere. Astfel încât să fie un șurub complet. N-a sărit-o nimeni în competiții. Sper să-mi iasă! Este sensibilă. E foarte greu la aterizare pentru că-mi forțează spatele la intrarea pe masă. D-asta și am renunțat să o mai sar pentru că am avut dureri. Am făcut o pauză. Dar o să mai încerc pentru că vreau să-mi cresc șansele în obținerea medaliei de aur la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să plec cu prima șansă, nu să stau după alții”, a subliniat Drăgulescu în interviul acordat lui Ovidiu Ioanițoaia.

Sportivul s-a arătat extrem de încrezător în obținerea unei perfomanțe deosebite la Tokyo.

”La Mondiale am fost aproape de medalie. A fost o greșeală tehnică la a doua mea săritură. Am dat prea tare din picior și m-a depășit un pic rotația. Acolo mai aveam jumătate de întoarcere. Dacă prineam masa mai repede, o fracțiune de secundă, cred că luam aurul. Mi-a lipsit foarte puțin. Am șanse la Olimpiadă și chiar cred că pot să iau aurul olimpic. Întotdeuna mi-a plăcut competiția și să fiu cel mai bun. Mereu am tras să vin acasă cu medaii. Cred că am șanse la medalie. De exemplu, la Campionatul Mondial de acum au participat cei cu care mă voi vedea și la Olimpiadă. Finala a fost deschisă și oricine putea produce o surpriză. Eu sunt acolo printre cei care pot lua o medalie”, a mai declarat gimnastul.

Cel mai titrat gimnast român din toate timpurile, Marian Drăgulescu va participa astfel pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice. El are în palmares trei medalii olimpice, toate cucerite la Atena, în 2004, argint la sol, bronz cu echipa şi la sărituri.

Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfăşura în perioada 24 iulie-9 august 2020.
 

Citeşte mai multe despre:   Marian Dragulescu,   Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020,   Tokyo
 
Loading...