Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport După șapte ani de pauză, în România este organizat primul concurs hipic internațional de sărituri peste obstacole

După șapte ani de pauză, în România este organizat primul concurs hipic internațional de sărituri peste obstacole

Un articol de: - 17 Apr 2013, 12:03
După șapte ani de pauză, în România este organizat primul concurs hipic internațional de sărituri peste obstacole Foto: afrolatino.ro Sport
După șapte ani de pauză, În România este organizat primul concurs internațional de sărituri peste obstacole, sub egida Federației Ecvestre Române și Federației Ecvestre Internaționale (FEI), la Clubul Equestria.

În perioada 30 mai – 2 iunie, va avea loc concursul de echitație cu un fond de premiere-record pentru ultimii opt ani în Romînia, în valoare de 45.000 euro.

Obiectivul competiției este de a înscrie echitația autohtonă în circuitul țărilor active la nivel competițional european, apte să organizeze concursuri de nivel internațional cu acumulare de puncte FEI – Longines.

Acest concurs se califică în categoria FEI profesionistă CSI**/CSY-A. Astfel, cele 18 probe de obstacole oferite competitorilor vor fi atât probe penru cai experimentați, cât și sportivi seniori, cu acumulare de puncte Longines.

De asemenea vor exista probe pentru cai tineri și foarte tineri, grupați pe vârste: 6 și 7 ani, respectiv 4 și 5 ani.

Probele pentru juniori și sportivi tineri, sub 21 ani duc la acumularea punctelor pentru Compionatul European de Juniori și Tineret din acest an.

Juriul va fi format din nume de rezonanță ale echitației mondiale, arbitri internaționali foarte titrați din Bulgaria, Turcia, Germania și România.

Suntem mândri că, după succesul ediţiei inaugurale a Salonului Calului din 2012, şi după cele două etape ale Cupei Equestria - Grand Prix-ul României la sărituri peste obstacole, din anii 2011 şi 2012, Clubul Equestria reuşeşte să stimuleze constant nivelul competiţional al echitaţiei la nivel autohton, creând o adevărată <gură de oxigen> pentru echitaţia românească, dar luptând şi pentru alinierea acesteia la nivelul european actual. Reluarea unei tradiţii, aceea a concursurilor cu participare şi standarde internaţionale, ne obligă în direcţia în care ne-am angajat încă de la înfiinţarea clubului, aceea de a reaşeza România pe harta internaţională a echitaţiei”, a declarat dr. Ozana Moraru, proprietarul Clubului Equestria.