Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport La un pas de marele trofeu: Emanuel Gyenes își mărește avansul în fruntea Raliului Dakar

La un pas de marele trofeu: Emanuel Gyenes își mărește avansul în fruntea Raliului Dakar

Un articol de: Sebastian Pricop - 14 Ian 2020, 15:09
Foto: Emanuel Gyenes - Mani Sport

Emanuel Gyenes este tot mai aproape de marea victorie în cel mai dur raliu de anduranță din lume, Raliul Dakar, după ce în etapa a 9-a și-a mărit avansul în fruntea categoriei Malle Moto, cea a concurenților care nu beneficiează de asistență tehnică.

Acesta a terminat etapa de marți pe locul 2 la șase minute în spatele francezului Benjamin Melot care a și urcat pe locul 2 în clasamentul general după ce Florent Vayssade a avut o zi proastă și a pierdut mult timp.

Cu toate acestea, Emanuel Gyenes domină autoritar clasamentul general fiind cu o oră și jumătate în fața lui Melot.

Emanuel Gyenes mai are de traversat trei epate până la victoria multă dorită în competiția care anul acesta se desfășoară în Arabia Saudită.

Clasa Malle Moto - Original la care concurează Emanuel Gyennes este consideră drept una extrem de dificilă și periculoasă pentru rutieri. Practic, la această clasă nu beneficiezi de ajutorul unei echipe de asistență tehnică și trebuie să îți repari zilnic motocicleta, după ce ai petrecut sute de kilometri în șa, parcurgând unul dintre cele mai neprietenoase locuri de pe Terra. 

Toate uneltele pe care le ai la dispoziție încap într-o valiză metalică transportată de la un bivuac la altul de către organizatori. Pe lângă aceasta, tot ei îți mai transportă un cort de 2 persoane, un covoraș pe care să lucrezi la motocicletă, o geantă cu echipament, un rucsac și un set de roți. Practic, cu cât îți menajezi mai mult motocicleta și eviți căzăturile, cu atât ai mai puțin de lucru când ajungi în bivuac. Te poți odihni, în plus, ai și mai mult timp să citești roadbookul pentru ziua următoare. Acesta trebuie colorat cu atenție pentru a-ți marca pericolele, limitele de viteză, schimbările de direcție, punctele de gps mascate etc. Această operațiune dureaza în medie 1 h-1h și jumătate, în funcție de lungimea traseului din ziua următoare.

Emmanuel Gyenes concurează în această ediție a raliului având pe echipament însemnele "Legend”, distincție ce este acordată de către organizatori celor care au participat la minim 10 ediții ale raliului.

Citeşte mai multe despre:   Emanuel Gyenes,   Dakar
 
Loading...