Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Fără BOX la Olimpiada din 2020? Vezi ce decizie a luat forul Comitetul Internațional

Fără BOX la Olimpiada din 2020? Vezi ce decizie a luat forul Comitetul Internațional

Un articol de: B1.ro - 30 Noi 2018, 15:29
Fără BOX la Olimpiada din 2020? Vezi ce decizie a luat forul Comitetul Internațional sursă foto: stiri.tvr.ro Sport

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, vineri, că a luat decizia de a „îngheța organizarea turneului de box” din cadrul Jocurilor Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo, după ce a lansat o anchetă, care vizează activitatea Federației Internaționale de Box (AIBA), informează AFP citat de Agerpres.

Așadar, Comisia executivă a CIO a precizat că sunt suspendate „contractele oficiale între AIBA și Comitetul de organizare Tokyo 2020, vânzarea de bilete, aprobarea și punerea în practică a sistemului de calificare, planificarea testelor și finalizarea programului competiției”.

În plus, CIO a mai menționat că ancheta „ar putea conduce la retragerea recunoașterii AIBA” de către instanța olimpică, semnalând „mai multe motive de îngrijorare majoră”, legate de finanțele, guvernanța și etica organizației mondiale a boxului amator.

Cu toate acestea, în ciuda acestor măsuri, CIO promite că „va face maximum pentru a-i proteja pe sportivi și a se asigura că turneul de box va avea loc” la JO 2020.

Deși boxul este un sport cu mare tradiție în cadrul Olimpiadei, disciplina a generat deja furia CIO în anul 2016, la Rio, unde nu mai puțin de 36 de oficiali și arbitri au fost suspendați.

Chiar dacă AIBA și-a ales un nou președinte la începutul lunii noiembrie, în persoana omului de afaceri uzbec Gafur Rahimov, relațiile dintre cele două organizații nu s-au îmbunătățit. Ba mai mult, noul conducător AIBA este acuzat de autoritățile americane că ar fi implicat în crima organizată, lucru pe care Rahimov l-a negat însă.

Înaintea deciziei de vineri, CIO înghețase deja relațiile cu AIBA și, mai mult decât atât, stopase deja ajutoarele financiare pe care le-a acordat până acum forului internațional din box.