Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Federaţia Internaţională de Atletism înăsprește pedeapsa pentru dopaj: Atleţii vor fi suspendaţi 4 ani

Federaţia Internaţională de Atletism înăsprește pedeapsa pentru dopaj: Atleţii vor fi suspendaţi 4 ani

Un articol de: - 08 Aug 2013, 17:37
Federaţia Internaţională de Atletism înăsprește pedeapsa pentru dopaj: Atleţii vor fi suspendaţi 4 ani Foto: ciclism.ro Sport

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a extins perioada de suspendare pentru sportivii depistaţi pozitiv de la 2 ani la 4 ani.

Noua decizie are legătură cu viitorul Cod Antidoping Mondial, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015.

"Noul cod al Agenţiei Mondiale Antidoping va reflecta dorinţa noastră fermă de a înăspri sancţiunile, iar IAAF va reveni astfel la patru ani de suspendare pentru cazurile grave de folosire a produselor dopante", a anunţat federaţia internaţională într-un comunicat, precizând că propunerea a fost adoptată cu aplauze, informează AFP.

În trecut, IAAF a sancţionat atleţii dopaţi cu 4 ani de suspendare, înainte de a se alinia normelor WADA în 2004, când a intrat în vigoare primul Cod Antidoping Mondial, care prevede 2 ani de suspendare în asemenea cazuri.

IAAF a anunţat programul antidoping pentru Campionatele Mondiale de la Moscova (10-18 august), printre măsuri numărându-se şi teste sangvine pentru toţi sportivii participanţi. 

Citeşte mai multe despre:   dopaj