Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Federația Română de Canotaj îl ataca pe ministrul Dunca: "Ați declanșat un atac fără precedent în istoria sportului românesc"

Federația Română de Canotaj îl ataca pe ministrul Dunca: "Ați declanșat un atac fără precedent în istoria sportului românesc"

Un articol de: - 23 Ian 2018, 21:08
Federația Română de Canotaj îl ataca pe ministrul Dunca: "Ați declanșat un atac fără precedent în istoria sportului românesc" Sport

După scandalul declanșat de materiale jurnalistului Cătălin Tolontan care a prezentat cum statul român nu are niciun respect pentru sportivii care fac mândrie țării câștigând medalii importante la competițiile de cel mai înalt nivel, Federația Română de Canotaj a lansat o scrisoare deschisă ministrului Marius Dunca în care se aduc critici grave privind felul în care acesta tratează canotajul românesc.

"Ne adresăm dumneavoastra deoarece ati declanșat un atac fără precedent in istoria sportului românesc la adresa unei federații sportive naționale, respectiv Federația Română de Canotaj. 
In loc sa veniți în sprijinul sportivilor nedreptățiți, ati considerat oportun să porniți o întreagă campanie de denigrare la adresa Canotajului Românesc. 

Am urmarit intervențiile dumneavoastra privind subiectul premierilor sportivilor si nu intelegem ce vina purtam noi pentru ca suntem ultimii pe lista priorităților MTS", se arată în scrisoarea deschisă.

Marius Dunca este aspru criticat de oficialii din canotaj privind felul în care a ales să reacționeze când a ieșit public faptul că Ministerul Tineretului și Sporturilor nu a plătit nici acum premiile pentru canotoarele care au câștigat anul trecut medalii la campionatele mondiale.

"Considerăm că poziția dumneavoastra de Ministru nu va permite să denigrati domeniul care v-a fost încredințat spre administrare, ci ar trebui in primul rand sa vegheati ca astfel de situații sa nu existe, iar

dacă acestea se ivesc, aveti obligația de a le gasi o rezolvare si nu de a le transforma in confruntări. (...)

Va scriem aceste rânduri, cu durere pentru lipsa de respect si desconsiderare fata de sportivi, antrenori, oficiali, fata de întreaga familie a Canotajului Românesc", afirmă Federația Română de Canotaj.

Mai multe detalii despre umilințele la care sunt supuși campionii români de la canotaj: AICI și AICI.

Redăm mai jos integral scrisoarea deschisă trimisă de Federația Română de Canotaj: Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

Stimate Domnule Ministru,

Ne adresăm dumneavoastra deoarece ati declanșat un atac fără precedent in istoria sportului românesc la adresa unei federații sportive naționale, respectiv Federația Română de Canotaj. 

In loc sa veniți în sprijinul sportivilor nedreptățiți, ati considerat oportun să porniți o întreagă campanie de denigrare la adresa Canotajului Românesc. 

Am urmarit intervențiile dumneavoastra privind subiectul premierilor sportivilor si nu intelegem ce vina purtam noi pentru ca suntem ultimii pe lista priorităților MTS.

Argumentele la care dumneavoastra faceti referire, considerăm că sunt total neadecvate subiectului in discutie.

Ne reproșati ca avem cel mai mare buget, da asa este, ne reproșati ca ne pregătim tot anul, da este adevarat, ne reproșati ca stam in bazele MTS, corect! DA, toate acestea se fac in numele performanței sportive. Dumneavoastra, Ministrul Sportului din această țară, considerați că se poate altfel ? Sunteti binevenit sa ne prezentati soluțiile dumneavoastra.

Considerăm că poziția dumneavoastra de Ministru nu va permite să denigrati domeniul care v-a fost încredințat spre administrare, ci ar trebui in primul rand sa vegheati ca astfel de situații sa nu existe, iar dacă acestea se ivesc, aveti obligația de a le gasi o rezolvare si nu de a le transforma in confruntări. 

Cu respect va atragem atenția că interventiile dumneavoastra au dus la dispute neprincipiale intre diferite federații sportive naționale, lucru total inacceptabil, joc in care FR Canotaj nu va intra niciodată. 

Va scriem aceste rânduri, cu durere pentru lipsa de respect si desconsiderare fata de sportivi, antrenori, oficiali, fata de întreaga familie a Canotajului Românesc.

Avem speranța că asistăm doar la un episod nefericit si nu este aceasta poziția oficială a Ministerului Tineretului și Sportului fata de Federația Română de Canotaj.

 

Citeşte mai multe despre:   sport