Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Momente cumplite în viaţa lui Florin Cernat: "Dacă nu eram sportiv, probabil nu mai trăiam acum"

Momente cumplite în viaţa lui Florin Cernat: "Dacă nu eram sportiv, probabil nu mai trăiam acum"

Un articol de: B1.ro - 12 Dec 2018, 15:34
Momente cumplite în viaţa lui Florin Cernat: "Dacă nu eram sportiv, probabil nu mai trăiam acum" Sport

Fostul fotbalist al naţionalei Florin Cernat a trecut prin momente extrem de dure după ce doctorii l-au depistat cu melanom după ce în urma unui meci i s-a rupt o aluniţă.

"După meciul cu Iași a fost o ploaie și am sesizat că îmi curgea sânge de la gambă. Nu știam exact de la ce e. Am văzut că alunița era ruptă. N-am băgat de seamă. Doctorul mi-a explicat ce ar fi bine să fac. Era un ciclu de meciuri cu intermediare și am zis că n-am timp de chestiile alea. Trebuia să scot acea aluniță, nu era cine știe ce complicație. Am zis că după ce trece luna mă duc să rezolv problema. Nu m-am dus și s-a agravat situația. Căpătase o culoare ciudată, atunci a început iar să sângereze. Am fost la spital, m-am operat și mi-au zis că e melanom. M-am speriat foarte tare. Mă gândeam numai la familie. A fost o situație foarte grea, dificilă", a povestit Florin Cernat pentru GSP Live.

Actualul director sportiv de la FC Voluntari a subliniat că faptul că este sportiv de performanţă l-a ajutat foarte mult în a supravieţui acestei încercări extrem de grele.

"Dacă eram un om normal poate nu mai eram acum. Fiind sportiv m-a ajutat acest lucru. Celula respectivă n-a putut să atace corpul pentru că eram mai rezistent. Am făcut tratament un an de zile. Tratamentul a fost agresiv. Acum îmi dau seama cât de important e să fii sănătos. Chiar realizez acum după un an de zile cât de importantă e viața. A trecut, acum sunt ok, chiar nu mai am nicio problemă. Am terminat și tratamentul de 6 luni de zile. Discutând cu mai mulți doctori toți mi-au recomandat să fac în continuare sport pentru că el mă ține în viață. De aceea am și continuat, făceam antrenament zi de zi", a precizat Cernat.

Citeşte mai multe despre:   florin cernat