Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Forțată să stea în izolare două săptămâni, Sorana Cîrstea nu se va putea antrena pe teren pentru Australian Open: „Nu putem să concurăm după ce am stat 14 zile pe o canapea”

Forțată să stea în izolare două săptămâni, Sorana Cîrstea nu se va putea antrena pe teren pentru Australian Open: „Nu putem să concurăm după ce am stat 14 zile pe o canapea”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Ian 2021, 00:07
Forțată să stea în izolare două săptămâni, Sorana Cîrstea nu se va putea antrena pe teren pentru Australian Open: „Nu putem să concurăm după ce am stat 14 zile pe o canapea” foto: Hepta.ro / AFP7 / Rob Prange Sport

Sorana Cîrstea, ocupanta locului 71 mondial în tenisul feminin, este forțată să stea două săptămâni în izolare. În vârstă de 30 de ani, ea a venit la Australian Open într-un avion cu care au mai zburat câteva persoane testate pozitiv pentru COVID-19, printre care și Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu, potrivit GSP.

Sorana Cîrstea e furioasă. E forțată să stea în izolare 14 zile și nu se va putea antrena pe teren pentru Australian Open

 

În contextul pandemiei de COVID-19, participarea la Australian Open presupune conformarea cu un protocol strict de siguranță sanitară – probabil cel mai strict din tenisul mondial, după cum spuneau autoritățile locale – însă Sorana Cîrstea a explicat că această regulă nu se număra printre cele anunțate inițial și că a fost adăugată „peste noapte”. Înțelegerea, spune românca, a fost aceea că se va dispune izolare totală pentru un jucător doar dacă vreun membru al echipei sale sau un alt apropiat este testat pozitiv, nu pentru oricine a făcut parte din același avion cu un caz confirmat.

În perioada izolării, jucătorii și jucătoarele de tenis nu se vor putea antrena deloc pe teren.

„Nu am nicio problemă să stau 14 zile în cameră, uitându-mă la Netflix. Credeți-mă, acesta este un vis devenit realitate, chiar o vacanță. Ce nu putem face este să concurăm după ce am stat 14 zile pe o canapea. Asta este problema, nu regula carantinei”, a scris Sorana Cîrstea, pe Twitter.

Sorana Cîrstea a distribuit chiar și un mesaj, care îl arată pe șeful Federației australiene de tenis spunând, la jumătatea lui octombrie, că „nu le poți cere jucătorilor să stea în carantină pentru două săptămâni și apoi să iasă și să fie gata să joace la un Grand Slam”.

În dialogul de pe Twitter a intervenit și Yulia Putintseva, ocupanta locului 28 mondial, care i-a spus Soranei Cîrstea că s-ar fi gândit de două ori dacă să vină în Australia sau nu în cazul în care ar fi știut de această regulă privind izolarea întregului avion la depistarea unui caz pozitiv.

„Sunt de acord... dacă ne-ar fi spus de regula asta înainte nu aș mai fi jucat în Australia... Aș fi stat acasă. Ne-au spus că vom zbura la 20% din capacitate, pe sectoare și că vom fi contacți pozitivi doar dacă (n.r. – cineva din) echipa mea sau anturaj e testat pozitiv”, i-a răspuns Sorana.

Întrebată de o utilizatoare de ce ar avea nevoie un sportiv profesionist pentru a se pregăti corespunzător înainte de un turneu după ce a stat 14 zile în carantină, Sorana Cîrstea a răspuns: „Aș avea nevoie de cel puțin 3 săptămâni după, astfel încât să fiu din nou într-o formă decentă și să concurez la un nivel înalt”.

„Plănuiam să joc la turneu pentru că ne-au promis 5 ore de exceptare de la carantină în fiecare zi, în care am fi putut să mergem la antrenamente, să facem o sesiune de sală și recuperare. Asta a fost înțelegerea înainte să mă înscriu... dar regulile s-au schimbat «peste noapte»”, a mai adăugat Sorana Cîrstea.Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi

Un utilizator i-a scris Soranei: „Păi, du-te acasă! La 25 de milioane de oameni nu le pasă că ești aici și ar prefera să nu riște să fie infectați”, iar jucătoarea a replicat: „Federația voastră de tenis ne-a adus aici, pentru că aparent face bani pe spatele nostru. Plec cu plăcere, dar nu am voie momentan. Poate îmi poți pune o vorbă bună ca să ajung acasă mai repede. Aș aprecia!”.

Citeşte mai multe despre:   Sorana Cîrstea,   Australian Open