Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Fost campion mondial la săritura în înălțime, abuzat în copilărie de tatăl vitreg

Fost campion mondial la săritura în înălțime, abuzat în copilărie de tatăl vitreg

Un articol de: - 29 Apr 2011, 18:10
Fost campion mondial la săritura în înălțime, abuzat în copilărie de tatăl vitreg Foto: reuters.com Sport

Fostul deținător al recordului mondial la săritura în înălțime, suedezul Patrik Sjoberg, a șocat lumea atletismului dezvăluind că tatăl său vitreg, Viljo Nousiainen, care îi era și antrenor l-a abuzat sexual în copilărie.

În vârstă de 46 de ani, Sjoberg  care a cucerit în carieră două medalii olimpice de argint  și a stabilit unrecord mondial de 2.42 metri în 1987, a sris în autobiografia recent publicată, “Ce nu ați văzut”, că molestările au început când avea cam 10 ani și au continuat până în adolescență.

Nousiainen, care a decedat în 1999, era o figură respectată în lumea atletismului și a fost o figură determinantă în a îl transforma pe Sjoberg într-un mare campion.

Reputația acestuia pare acum pătată, cu atât mai mult cu cât Yannick Tregaro, actualmente antrenorul ehipei  Suediei de triplu salt, a declarat că și el a fost abuzat de Nousiainen.

“A fost o perioadă grea”, a povestit Sjoberg la televiziunea Suedeză despre perioada în care a scris cartea. ”Erau multe amintiri pe care le-am reprimat, dar am simțit că pe măsură ce timpul trece au devenit din ce în ce mai importante”, a mai adăugat el.

Sjoberg a dezvăluit că primul abuz a vaut loc la un concurs, în Malmo, unde a trebuit să împartă camera cu antrenorul.

Mai târziu Nousiainen a început o relație romantică cu mama lui Sjoberg și în cele din urmă s-a mutat în apartamentul acestora.

Citeşte mai multe despre:   record mondial