Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Hagi îi cere scuze lui Răzvan Raţ după scandalul privind "ingineria financiară" făcută de Viitorul pentru nu plăti cota aferentă unui transfer

Hagi îi cere scuze lui Răzvan Raţ după scandalul privind "ingineria financiară" făcută de Viitorul pentru nu plăti cota aferentă unui transfer

Un articol de: Sebastian Pricop - 12 Apr 2019, 20:08
Foto: Facebook/ Academia Hagi Sport

Gheorghe Hagi a revenit cu precizările şi scuze publice după ce în presă a apărut informaţia că ar fi făcut o "inginerie financiară" pentru a scăpa de plata a 10% dintr-un viitor transfer al lui Doru Dumitrescu către şcoala de fotbal a lui Răzvan Raţ. 

În comunicatul postat pe site-ul clubului Viitorul Constanţa, Hagi arată că trecerea lui Dumitrescu de la Clubul Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi la Fotbal Club Viitorul nu anulează clauza din contract şi cere scuze familiei lui Răzvan Raţ şi familiei dacă a lăsat de înţeles altceva.

"În urma articolului publicat, joi (11 aprilie 2019), pe site-ul Gazetei Sporturilor (“Inginerie financiară făcută de Hagi, păcălit Răzvan Raț”), clubul FC Viitorul face următoarele precizări:
 
1. Transferul jucătorului Doru Dumitrescu (ca și al tuturor colegilor săi de generație) efectuat în anul 2012 de la Clubul Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi la Fotbal Club Viitorul s-a făcut deoarece noile norme de licențiere ale cluburilor de Liga a II-a și Liga I prevedeau obligativitatea ca orice entitate sportivă din primele două eșaloane ale țării să dețină cel puțin cinci echipe de juniori în competițiile naționale.
Până la acel moment echipele centrului de copii și juniori al Academiei Hagi funcționau sub numele Academia Hagi (echipele de 7-12 ani) și FC Viitorul (echipele de 13-18 ani).
Trecerea lui Doru Dumitrescu de la Clubul Sportiv Academia de Fotbal Gheorghe Hagi la Fotbal Club Viitorul s-a făcut la acel moment fără vreo sumă de transfer.
 
2. Orice club care a dat juniori Academiei Hagi, ce apoi au fost transferați de clubul FC Viitorul, a primit bani din suma de transfer conform procentului existent în înțelegerea dintre cele două părți.
 
3. Și clubul familiei Raț, ca și alte cluburi cu care am colaborat pentru transferul de jucători, și-au primit sau urmează să primească sumele datorate de noi, conform înțelegerilor existente între părți.
Jucătorul Doru Dumitrescu nu a fost transferat definitiv de noi la un alt club și, astfel, nu sunt scadente obligațiile noastre către clubul familiei Raț.
În cazul în care familia Raț a înțeles o altă situație de fapt decât cea reală, nu putem decât să le cerem scuze.
De altfel, directorul sportiv al Viitorului, Zoltan Iasko, și Răzvan Raț au lămurit joi (11 aprilie 2019) aceste neînțelegeri, iar Școala Pitic din Slatina a fost asigurată că-și va primi cele 10 procente dintr-un viitor transfer al jucătorului Doru Dumitrescu",
se arată în comunicatul de presă.

În materialul celor de la GSP, Răzvan Raţ susţinea că această trecere îl lasă fără procentul de transfer pe care îl avea în cazul lui Dumitrescu.

"Da, e adevărat. S-a întâmplat lucrul ăsta. Fără să știrbim din ce face Hagi, e un truc de care s-a folosit. La 14 ani, Doru Dumitrescu s-a transferat la Academie. Eu l-am crescut de la 8 ani, dar nu aveam infrastructură.

Era un transfer în urma căruia eu trebuia să primesc un procent. Nu mai știu cât era. Opt, zece, 15 la sută. Prin acest truc s-a micșorat suma pe care trebuie să o primesc”, a declarat Raț la GSP Live.

Citeşte mai multe despre:   Gheorghe Hagi,   Razvan Rat
 
 
 
Loading...