Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Încă un record stabilit de Michael Jordan. Un colecționar a scos bani grei

Încă un record stabilit de Michael Jordan. Un colecționar a scos bani grei

Un articol de: Andi Miron - 26 Mai 2020, 09:01
Încă un record stabilit de Michael Jordan. Un colecționar a scos bani grei Sport

Michael Jordan este o mașinărie de făcut bani, inclusiv după retragere. De-a lungul timpului, baschetbalistul a fost implicat în diverse campanii publicitare, iar echipamentele sale sportive au fost vândute la licitație, pe bani grei. 

Michael Jordan este considerat unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, iar documentarul „The Last Dance”, despre cariera sa, oferă tinerilor o amplă perspectivă despre realizările americanului în perioada anilor ’80- ‘90. La doar o săptămână de la lansarea filmului documentar, echipamentul purtat de marele baschetbalist într-o partidă disputată împotriva celor de la Detroit Pistons, din 1997, a fost vândut la licitație cu 288.000 de dolari. Astfel, s-a stabilit un nou record pentru această categorie de produse. 

 

Michael Jordan, recordman și în afara terenului

 A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Înainte, precedentul record a fost stabilit tot de către Michael Jordan. Nu mai puțin de 216.000 de dolari a plătit un colecționar pentru echipamentul purtat de baschetbalist – un maiou și un șort la Jocurile Olimpice din 1992, eveniment sportiv la care Statele Unite ale Americii a câștigat medalia de aur. 

Și încălțămintea lui Michael Jordan se bucură de un real succes. În data de 18 mai, o pereche de Nike Air Jordan 1 în culorile Chicago Bulls a fost cumpărată de un colecționar pentru 560.000 de dolari, la o licitație. 

 

Cum a refuzat Michael Jordan 100 de milioane de dolari

 

Michael Jordan a ajuns la un nivel în care nu se mai află în goana după contractele de publicitate. Sportivul este foarte selectiv în ceea ce privește angajamentele sale de imagine. 

„Acum trei ani, i-am propus o afacere în valoare de 100 de milioane de dolari. Tot ce trebuia să facă era să pronunțe câteva cuvinte prin care să anunțe acordul, să-și spună numele, totul într-o apariție de două ore. Știți ce mi-a spus? A refuzat!”, a povestit David Falk, agentul lui Michael Jordan

Tot agentul lui Michael Jordan a dezvăluit că, la un moment dat, sprotivul a refuzat 7 milioane de dolari pentru a participa la un turneu de golf, de o zi, în Asia.

 

Michael Jordan, cel mai bogat sportiv din lume

 

Michael Jordan este cel mai bogat sportiv din lume, cu o avere de 2,1 miliarde de dolari, potrivit Forbes. La primul miliard a ajuns în 2014, iar peste 4 ani a ajuns la cifra de 1,5 miliarde de dolari 

„Dacă el pierde 150.000 de dolari la o partidă de golf, nu este nicio problemă. Dar, dacă eu îi spun că poate câștiga 150.000 de dolari pentru o apariție de cinci minute, râde de mine”, a mai declarat Falk.

Michael Jordan a câștigat campionatul de 6 ori în NBA, iar de 5 ori a fost desemnat jucătorul sezonului. 

Citeşte mai multe despre:   Michael Jordan,   licitatie,   Bagdasar,   Allison Dunbar