Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Incident grav în prima zi a Jocurilor Olimpice. Jurnaliștii de la Rio, speriați de un glonț tras asupra cortului în care se aflau (VIDEO)

Incident grav în prima zi a Jocurilor Olimpice. Jurnaliștii de la Rio, speriați de un glonț tras asupra cortului în care se aflau (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 07 Aug 2016, 12:22
Incident grav în prima zi a Jocurilor Olimpice. Jurnaliștii de la Rio, speriați de un glonț tras asupra cortului în care se aflau (VIDEO) Foto: descoperă.ro Sport

Prima zi a competiţiei de la Rio a fost marcată de incidente care au băgat spaima în participanţi.

Un glonţ a fost tras asupra cortului jurnaliștilor fără însă a provoca victime, au anunţat publicaţiile locale.

O explozie puternică s-a auzit si în apropiere de linia de sosire a pistei de ciclism, după ce o echipă de dezamorsare a bombelor a detonat un rucsac lăsat nesupravegheat.

A fost panică în rândul jurnaliştilor prezenţi la Rio pentru a asista la Jocurile Olimpice. Un glonţ a trecut prin peretele de plastic al cortului care adăposteşte un centru de presă, potrivit B1TV.

“Lucram pe laptop, editam nişte imagini, când am auzit o bubuitură, chiar în spatele nostru. La început am crezut că a trântit cineva un echipament de fotografiat.

M-am uitat în jur şi am văzut pe podea, aproape de locul în care mă aflam, un glonţ. Iar materialul din care era confecţionat cortul fusese străpuns de acel glonţ, iar soarele pătrundea prin orificiu”, a spus un jurnalist.

Agenţii de securitate au investigat incidentul, au anunţat publicaţiile braziliene. Centrul de presă pentru concursurile de echitaţie de la Deodoro se află în apropierea unei baze militare.

Glonţul a trecut prin acoperiş şi printr-un perete, apoi a aterizat pe podea, aproape de o ataşată de presă din Noua Zeelandă, Diana Dobson, care a fost "vizibil şocată".Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

Jurnaliştii revistei Horse & Hound, specializată în echitaţie, au postat pe Internet o fotografie a glonţului, despre care ziariştii afirmă că era de calibru mic.

Prima zi a competiţiei a fost marcată şi de alte incidente. O explozie puternică s-a auzit în apropiere de linia de sosire a pistei de ciclism, după ce o echipă de dezamorsare a bombelor a detonat un rucsac lăsat nesupravegheat.

Explozia nu i-a afectat pe ciclisti, iar situația a revenit la normal la scurtă vreme dupa ce poliția a restricționat temporar accesul.

Deşi autorităţile au bănuit că nu este nimic în neregulă cu rucsacul şi că acesta aparţine unui om al străzii, protocolul Jocurilor Olimpice cere ca orice obiect al căruit proprietar nu este cunoscut să fie distrus.

Un polițist a declarat ziariștilor că rucsacul abandonat pe un container în apropierea liniei de sosire de la Copacabana conținea doar haine și alte articole.

 

 

Citeşte mai multe despre:   JO,   jurnalisti