Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Indignare în China după ce organizatorii Jocurilor Olimpice au folosit în mod repetat un steag greșit al țării

Indignare în China după ce organizatorii Jocurilor Olimpice au folosit în mod repetat un steag greșit al țării

Un articol de: - 08 Aug 2016, 18:09
Indignare în China după ce organizatorii Jocurilor Olimpice au folosit în mod repetat un steag greșit al țării Foto: telegraph.co.uk Sport

Publicul și mass-media chineze s-au arătat revoltate după ce la ceremoniile de conferire a medaliilor la Rio au fost folosite steaguri greșite, informează The Independent.

Media chineză a informat că stelele de pe steagurile arborate la ceremoniile de premiere de la înot și tir erau incorect poziționate.

Drapelul chinezesc este compus dintr-o stea mare, reprezentând Partidul Comunist, având la dreapta sa patru stele mici dispuse în jurul celei mari. Dar cele patru stele mici de pe drapelele de la ceremoniile de acordare a medaliilor la JO sunt poziționate în partea de sus.

Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Rio a cerut scuze și a contactat fabricantul pentru a îndrepta greșeala.

Un incident similar a avut loc la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012. Atunci, echipa de fotbal feminin a Coreei de Nord a refuzat să joace împotriva Columbiei pentru că în dreptul numelor lor a apărut steagul statului inamic Coreea de Sud.

Citeşte mai multe despre:   Jocurile Olimpice,   China