Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport INOVAȚII ECO la JO Tokyo 2020: Japonezii vor folosi podiumuri, medalii și ținute sportive din materiale RECICLATE!

INOVAȚII ECO la JO Tokyo 2020: Japonezii vor folosi podiumuri, medalii și ținute sportive din materiale RECICLATE!

Un articol de: B1.ro - 11 Iun 2019, 14:46
Sport

În 2020 Jocurile Olimpice desfășurate la Tokyo vor fi sub semnul reciclării și respectului pentru natură, tipice Japoniei.

Podiumurile din cadrul Jocurilor Olimpice vor fi confecţionate din deşeuri de plastic colectate de la locuitori şi din apele mării, au anunţat marţi organizatorii japonezi, dornici să dea un exemplu într-o ţară în care plasticul este utilizat pe scară largă, informează Agerpres.

Pentru a realiza această premieră olimpică va fi nevoie de strângerea a 45 de tone de plastic necesar pentru 100 de podiumuri, pe care vor urca sportivii medaliaţi la Olimpiada din capitala Japoniei.

Locuitorii interesaţi de această iniţiativă vor putea arunca plasticul utilizat în containere care vor fi instalate începând de joi în peste 2.000 de magazine ale unei reţele locale de supermarketuri.

Proiectul include, de asemenea, deşeuri strânse cu ocazia operaţiunilor de curăţare a apelor oceanului.

Potrivit Naţiunilor Unite, Japonia generează mai multe deşeuri de plastic pe cap de locuitori decât orice altă ţară din lume, cu excepţia Statelor Unite, iar organizatorii Tokyo-2020 vor să propună Jocuri Olimpice ecologice şi durabile, anunţând deja mai multe măsuri în acest sens.

Astfel, medaliile acordate sportivilor vor fi fabricate din metal reciclat. Cetăţenii şi întreprinderile au fost invitate să ofere aparatele lor electronice scoate din uz (telefoane mobile, calculatoare vechi etc), ceea ce a permis recuperarea a 4.100 kg de argint, 2.700 kg de bronz şi 30,3 kg de aur.

De asemenea, ţinutele sportivilor şi oficialilor japonezi vor fi confecţionate din materiale reciclabile provenind din îmbrăcăminte uzată. 

Citeşte mai multe despre:   JO 2020,   Japonia,   Tokyo
 
 
 
Loading...