Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Interdicție la Jocurile Olimpice de la Rio pentru ruși! TAS a respins apelul atleților

Interdicție la Jocurile Olimpice de la Rio pentru ruși! TAS a respins apelul atleților

Un articol de: - 21 Iul 2016, 14:14
Interdicție la Jocurile Olimpice de la Rio pentru ruși! TAS a respins apelul atleților foto: sportexclusiv.ro Sport

Apelul Comitetului Olimpic Rus și al celor 68 de atleți care cereau dreptul de a participa la Jocurile olimpice de la Rio a fost respins de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv, potrivit francais.rt.com.

"Juriul TAS a confirmat validitatea deciziei IAAF conform căreia sportivii a căror federație națională a fost suspendată sunt ineligibili pentru competițiile organizate sub egida IAAF", a și-a explicat Tribunalul decizia.

Așadar, Comitetul Olimpic Rus rămâne "abilitat să selecționeze ca reprezentanți ai Federației Rusiei la Jocurile Olimpice de la Rio sportivii ruși care îndeplinesc criteriile și sunt eligibili pentru a concura conform regulamentului IAAF". 

De altfel, Tribunalul de Arbitraj Sportiv s-a declarat "confuz" în ceea ce privește aplicarea cu efect retroactiv a regulamentului IAAF în care sunt prevăzute criterii de eligibilitate excepționale pentru sportivii a căror federație a fost suspendată.

Conform acestui regulament, numai sportivii care sunt rezidenți în străinătate și/sau fiind supuși unui sistem de control antidoping altul decât sistemul rus sunt eligibili. .

"Această regulă", apreciază TAS, "ce include criteriile bazate pe o activitate anterioară, nu lasă practic nicio posibilitate atleților solicitanți să se conformeze".

Citeşte mai multe despre:   Rusia,   sport,   JO,   rio de janeiro