Intervenția promptă a lui Simon Kjaer, esențială pentru salvarea lui Christian Eriksen: Ce a făcut fundașul danez când l-a văzut pe colegul său prăbușit pe teren

Intervenția promptă a lui Simon Kjaer, esențială pentru salvarea lui Christian Eriksen: Ce a făcut fundașul danez când l-a văzut pe colegul său prăbușit pe teren
Foto: hepta.ro/Zuma Press / Jonathan Moscrop

Fotbalistul Simon Kjaera fost cel care a intervenit în primele secunde după ce colegul lui Christian Eriksen, s-a prăbușit pe teren în minutul 43 al meciului dintre Danemarca și Finlanda din cadrul Campionatului European de fotbal. Specialiștii spun că intervenția lui Kjaer s-a dovedit a fi extrem de importantă pentru salvarea coechipierului său în vârstă de 29 de ani, potrivit GSP.ro.

Cum a intervenit fundașulSimon Kjaer într-un mod decisiv pentru salvarea luiChristian Eriksen

Simon Kjaer, fundaș legitimat la AC Milan, a fost primul care a ajuns lângă Eriksen și sărit în ajutorul lui atunci când acesta a căzut inconștient pe gazon. Kjaer i-a eliberat căile respiratorii, l-a așezat într-o poziție sigură și s-a asigurat că fotbalistul nu își înghite limba fiind inconștient. Și tot Simon Kjaer a fost cel care a început primele manevre de resuscitare și le-a cerut coechipierilor săi să formeze un zid uman în jurul jucătorului pentru ca acesta să nu fie filmat sau fotografiat în momentele în care se zbate între viață și moarte.

Și arbitul Anthony Taylor a dat dovadă de prezență de spirit și a chemat imediat medicii.

După mai bine de un sfert de oră în care a fost resuscitat de medici, Christian Eriksen a fost scos de pe teren și transportat la spital.

UEFA anunță că fotbalistulChristian Eriksen a fost stabilizat

Oficialii UEFA au transmis apoi că fotbalistul a fost stabilizat.

Într-un interviu pentru presa din Danemarca, citat de GSP.ro, directorul sportiv al Federației daneze, Peter Møller, a declarat că fotbalistul era conștient în momentul în care a părăsit stadionul și că de pe patul de spital a vorbit cu colegii lui.

„Christian a căzut pe gazon și a avut nevoie să fie resuscitat. Și-a revenit pe teren, înainte de a fi transportat în afara stadionului.A primit un tratament extrem de rapid, care l-a salvat.E la spital pentru investigații, am vorbit cu el. Și jucătorii au vorbit cu el și e bine. Sunt vești bune pentru el și familia lui. Ne gândim la ei”, a spus Peter Møller.

După discuții cu fotbaliștii celor două echipe, oficialii UEFA au decis ca meciul să fie reluat.

De altfel, aceasta ar fi fost și dorința lui Eriksen, care le-a cerut coechipierilor săi, printr-un apel pe FaceTime, să continue partida, informează ZDF, potrivit GSP.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe