Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Ionuţ Lupescu a intrat oficial în cursa pentru șefia FRF. Care este viziunea fostului internațional (VIDEO)

Ionuţ Lupescu a intrat oficial în cursa pentru șefia FRF. Care este viziunea fostului internațional (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 26 Feb 2018, 16:01
Sport

Ionuţ Lupescu și-a lansat oficial candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, informează B1 TV. Fostul căpitan al celor de la Dinamo are sprijinul tuturor colegilor din generația de aur. După șase ani petrecuți la UEFA, Lupescu susține că este gata să schimbe radical fotbalul românesc.

Fostul internațional Ionuţ Lupescu și-a lansat oficial candidatura pentru președintia FRF. Kaiserul este convins că poate schimba din temelii fotbalul românesc.

”Vreau să aduc fotbalul pe primul loc, să facem un comitet strategic pentru fotbal, împreună să dezbatem ADN-ul fotbalului românesc. Valorile pe care le voi promova sunt: fotbalul pe primul loc, legalitate, respect, transparență, folosirea responsabilă a resurselor. Îmi doresc să aduc o viziune modernă, o viziune europeană în fotbalul românesc”, a susținut Ionuț Lupescu.

Acesta a vorbit și despre reorganizarea activității FRF pe două paliere: sportiv și administrativ. ”Programul are la bază doi piloni: dezvoltarea jocului de fotbal și construirea unei organizații puternice”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Printre susținătorii lui Lupescu s-a numărat și legendarul antrenor al celor de la Manchester United, Sir Alex Ferguson.

”În numele tuturor antrenorilor, ştiu că vei face o treabă bună. Îţi mulţumesc pentru tot ce ai făcut şi mult succes!”, i-a transmis Alex Ferguson.

Și Mircea Lucescu și-a anunțat sprijinul pentru fostul său elev de la echipa națională.

”Trebuie să aduci în fotbalul românesc idei, o capacitate extraordinară de muncă, entuziasm, capacitatea de a-i convinge pe cei din jurul tău că ceea ce faci nu poate decât să ducă binele fotbalului românesc. Îţi doresc din tot sufletul să reuşeşti!”, i-a spus Lucescu.

Alături de Lucescu s-au aflat, printre alții, Gică Hagi, Gică Popescu, Ciprian Marica, Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Florin Răducioiu, Tudorel Stoica, Dorin Mateuț, Ioan Andone, Florin Prunea, Adrian Ilie, Daniel Pancu, Mircea Sandu, Cristi Chivu, Marius Lăcătuș, Gino Iorgulescu, Ionel Ganea, Daniel Niculae, Barasab Panduru, Adrian Iencsi, Răzvan Raț, Dumitru Stângaciu, Gheorghe Multescu, Ștefan Iovan, Gheorghe Mihali, Cristian Balaj și Pompiliu Popescu. 

Sub sloganul "Ionuț Lupescu - Din nou pentru România", acesta promite înființarea unui Comitet Strategic pentru fotbal, schimbarea formatului competițional din Liga 1, schimbarea legislatiei din sport, pentru ca echipele să beneficieze de facilități fiscale, centralizarea corectă a datelor și organizarea unor competiții internaționale în România. 

Alegerile pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal vor avea loc pe 18 aprilie, iar, pe lângă Ionuţ Lupescu şi Răzvan Burleanu, în cursă mai sunt înscrişi Marcel Pușcaș, Victoraș Iacob şi Sorin Răducanu.

Ionuţ Lupescu spune că şi cei de la UEFA, pentru care a lucrat până acum, i-au dat asigurări că îl vor susţine. Candidatura lui Ionuț Lupescu a stârnit însă diverse reacții în spațiul public, printre care și cea a lui Victor Pițurcă. Fostul selecționer al echipei naționale a României e de părere că decizia lui Lupescu de a candida pentru șefia Federației Române de Fotbal ar reprezenta un uriaș regres financiar, dacă acesta va câștiga alegerile.

”El nu vine de la rău la bine, părerea mea e că el vine de la bine, la rău. Acolo are un salariu foarte mare, are 17-18.000 salariu, nu ştiu sigur, dar asta e suma. Mai ia vreo 10-15.000 din diurne fiindcă el pleacă tot timpul în toată lumea. El ia, în medie, vreo 30.000 de euro, nu poate să ia la FRF acelaşi salariu. O să ia 5.000, 7.000, 10.000, nu ştiu cât va avea salariul preşedintele FRF", a declarat Pițurcă.

Alegerile vin chiar în mijlocul unui mare scandal la FRF, în urma căruia Răzvan Burleanu, actualul şef al Federatiei, a fost audiat. Foşti angajaţi ai FRF susţin că au fost destituți abuziv din funcții și ca nu le-au mai fost plătite restanțele salariale. 

 
 
Loading...