Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Sport Iordănescu: Aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat

Iordănescu: Aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat

Un articol de: - 31 Aug 2015, 20:12
Iordănescu: Aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat Foto: Gsp.ro Sport

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, că atacantul Ciprian Marica trebuie să înţeleagă faptul că nu poate fi convocat la prima reprezentativă după zece luni de inactivitate şi în absenţa unui contract cu o echipă de club.

"Jucătorii echipei naţionale trebuie să înţeleagă faptul că e greu să fii selecţionat când nu ai jucat o bună perioadă de timp, opt luni. Când vii după o accidentare şi ai doar şase minute de competiţie adevărată în campionat e greu să ai ritm de joc şi să ai potenţă. Din acest punct de vedere fiecare trebuie să facă tot ce îi stă în putinţă să joace la echipele de club. Eu aş fi vrut să îl ajut şi pe Marica. Dar să vii la echipa naţională după opt-zece luni de inactivitate din cauza accidentării lui şi să nu ai nici contract e destul de delicat. Regret absenţa lui, aveam nevoie de el. Sper să îşi găsească repede echipă", a spus selecţionerul, citat de Mediafax.

Iordănescu i-a răspuns lui Marica după ce acesta afirmase că niciun membru din staful naţionalei nu l-a sunat să îi comunice că nu este convocat pentru partidele cu Ungaria şi Grecia.
"De ce să îl sun pe Ciprian Marica? Am spus că îmi pare foarte rău că nu e. Am vorbit în repetate rânduri cu el. Colegii mei din staful tehnic sunt împărţiţi pe grupe de jucători. Fiecare ţine legătura cu jucătorii din străinătate. Vorbesc şi eu din când în când cu ei. Am vorbit în mai multe rânduri cu Ciprian Marica. Repet, am o relaţie deosebită cu el, şi să nu uitaţi că el a debutat la naţională cu mine antrenor cu mulţi ani în urmă. Sincer, îmi pare extrem de rău că nu îl avem pe Ciprian. Mi-ar fi fost de mare folos prin experienţa şi valoarea lui. De asemenea, regret şi absenţa lui Gardoş şi a lui Bogdan Stancu, şi ei accidetaţi", a precizat tehnicianul.

Atacantul Ciprian Marica, în vârstă de 29 de ani, s-a arătat deranjat de faptul că a aflat din presă că nu a fost convocat pentru meciurile naţionalei cu Ungaria şi Grecia, într-un mesaj postat pe pagina sa de facebook, subliniind însă că va susține România din fața televizorului. (Detalii AICI)

Ciprian Marica este unul dintre cei trei fotbalişti legitimaţi la cluburi din străinătate la care selecţionerul României a renunţat din lotul lărgit de 20 de jucători anunţat la 16 august. În afară de Marica, Anghel Iordănescu a mai renunţat la Bogdan Stancu şi Cristian Tănase.

Iordănescu a declarat într-o conferință susținută luni la Mogoșoaia, că meciurile cu Ungaria și Grecia, din preliminariile EURO 2016, sunt cele mai importante din grupă pentru tricolori. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   Anghel Iordanescu,   Ciprian Marica